رئیس واحد رودهن تأکید کرد: محرم؛ فرصت حسین شناسی

۲۱ آذر ۱۳۸۹ | ۱۸:۰۰ کد : ۸۷۷ اطلاعیه ها
رئیس واحد رودهن تأکید کرد:
محرم؛ فرصت حسین شناسی
خبرگزاری ایسکانیوز: محرم ،برترین مجال برای شناخت امام حسین (ع) و اهداف و آرمان های الهی آن حضرت است.
به گزارش گروه دانشگاه باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز"؛ دکتر حیدری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در خصوص علت نام گذاری محرم و حرمت ویژه آن در میان مسلمانان گفت: مبدا تاریخ اسلام در زمان خلیفه دوم مسلمانان و با مشورت حضرت علی(ع) درسال شانزدهم هجری پیدایی گرفت. منشا تاریخ را هجرت پیامبر و ماه نخست آن را محرم –سالی که هجرت روی داد نامیدند. علت نام گذاری این ماه آن بود که جنگ در این ماه را حرام می شمردند.

حیدری اظهار داشت: در دوم محرم الحرام سال61هجری کاروان حضرت امام حسین (ع) وارد کربلا شد و سپاهیان دشمن که هر روز بر تعدادشان افزوده می شد، در روز تاسوعا و عاشورا که روز نهم و دهم محرم می باشد، او و یارانش را شهید نمودند.

وی گفت: پیشوای هشتم شیعیان امام رضا (ع)در خصوص این ماه فرمود: در جاهلیت ،حرمت این ماه نگه داشته می شد و در آن نمی جنگیدند ولی در این ماه ،خون های ما را ریختند ،حرمت ما را شکستند؛فرزندان و زنان ما را اسیر کردند؛ خیمه ها را آتش زده اند، غارت کردند و احترام پیامبر در مورد ذریه اش را رعایت نکردند.

رئیس واحد رودهن تصریح کرد: با آنکه اول محرم ، روز و آغاز سال قمری است، ولی ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت در سراسر جهان ،جامه ی عزا می پوشند و آغاز سال خویش را با پارچه ها و نشان های سیاه آذین می بخشند .انگار محرم ،بهار غم است که در آن گل های گریه می شکفند.

حیدری افزود: شیعیان، سال قمری خود را با نام حسین و اندوه و مصیبت آغاز می کنند تا سوز دل خویش را در عزای خاندان عصمت و طهارت (ع) به نمایش بگذارند.
وی گفت:با فرارسیدن محرم،اهل سخن و کارشناسان ،به تحلیل و تبیین واقعه کربلا می پردازند. تنها از شناخت شخصیت قهرمان داستان ،یعنی امام حسین(ع) سخن می گویند و باب حسین شناسی را به روی مخاطبان خویش می گشایند.

حیدری ادامه داد: با فرا رسیدن محرم و برپایی مجالس عزاداری امام حسین (ع) شور و حرارت درقلب های شیعیان شعله می گیرد و به حرمت این ماه، بسیاری از کارهای روزانه تعطیل می شود. بر پایه آمارهایی که مسئولان نیروی انتظامی و دادگاه ها از طریق رسانه ها اعلام می کنند، در این ماه وقوع جرم درجامعه بسیار کمرنگ شده و نزاع و تشکیل پرونده های قضایی نیز کاهش می یابد.

همچنین بسیاری از کدورت ها نیز به برکت آن و آثارمعنوی اش برطرف می گردد.