برگزاری همایش دانشجویی :‌ ایدز، ترس یا واقعیت... در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

۲۴ آذر ۱۳۹۱ | ۱۷:۵۰ کد : ۸۶ اخبار

بنا به گزارش خانم نسرین مصباح مسئول مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه ، این همایش در تاریخ 21 آذر ماه 91 با حضور معاونت محترم دانشجویی دانشگاه جناب آقای دکتر سید محمد مهدی حمدی،ریاست محترم دانشکده روانشناسی جناب آقای دکتر حسن پاشا شریفی و جمعی از مدیران محترم و اساتید گرانقدر گروه های آموزشی مشاوره،روانشناسی و... همچنین  با شرکت حدود 700 نفر از دانشجویان دانشکده های مختلف دانشگاه برگزار گردید.
در این همایش خانم دکتر ستاره محسنی فر،کارشناس دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در سخنرانی خود اعلام کرد: برنامه مشترک سازمان ملل برای سالهای 2011 تا 2015 با عنوان " بیماری ایدز به سوی صفر" تدوین شده است که کشورهایی مانند ایران از ده سال پیش فعالیت در جهت کاهش این آسیب را آغاز کرده اند.
این کارشناس از کاهش 9 درصدی آمار انتقال ایدز در ایران از طریق تزریق و افزایش حدود 3 درصدی آمار انتقال این بیماری از مادر به جنین در 25 سال اخیر خبر داد.
وی اعلام کرد: در ایران شایع ترین راه انتقال ایدز در مردان ابزار تزریق و در زنان رابطه جنسی است که به همین منظور 191 مرکز آموزش کاهش آسیب و مقابله با ایدز فعال است که به خدماتی همچون ارائه وسایل تزریق رایگان،وسایل محافظت جنسی،مشاوره درباره ایدز و حتی تغذیه رایگان می پردازد.
به گفته دکتر محسنی فر آمار بیماری ایدز در سال 2011 نسبت به سال 2000 در 25 کشور جهان 50 درصد کاهش و در خاورمیانه 35 درصد افزایش یافته است.بدین صورت که راه های انتقال این بیماری در حال تغییر است یعنی در ابتدا بیشترین راههای انتقال گزارش شده از طریق خون و فرآورده های خونی بوده است درحالیکه این الگو سپس به اعتیاد تزریقی و در 10سال اخیر به انتقال جنسی تغییر کرده است.
در این همایش همچنین آقای دکتر مهرداد کاظم زاده دبیر شورای راهبردی مرکز همکاری های مشترک سازمان جهانی بهداشت و سلامت روان،ضمن مصاحبه با خانواده مبتلا، با تاکید بر الگوهای پیشگیری، آموزش همگانی و ضرورت بر انگ زدایی از بیماری ایدز،در مورد افزایش مصرف روان گردان ها با خطر ابتلا به ایدز صحبت کرد .
وی به عنوان دبیر قطب روانشناسی و روانپزشکی کشور خاطر نشان کرد: در کاهش آثار ابتلا به ایدز عواملی مانند آموزش مهارت های زندگی،مقابله با اعتیاد،رفتار قاطعانه،ارتباط موثر،مدیریت استرس و توانایی حل مساله تاثیرگذار است.
در ادامه برنامه، نمایش آموزشی HIV+  اجرا شد که با استقبال پرشور حاضرین روبرو گردید.
از نکات قابل توجه این همایش،همکاری صمیمانه و قابل تفدیر گروهی از دانشجویان داوطلب رشته مشاوره در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در برگزاری هر چه بهتر این همایش بود.
همچنین در حاشیه این برنامه،پخش مجموعه انیمیشن آموزشی،توزیع بروشورهای آموزشی و راهنمای مراکز مشاوره-درمانی و نیز توزیع روبان های قرمز رنگ به عنوان نماد پیشگیری از ایدز صورت گرفت.
لازم به ذکر است اولین تحقیق روان شناختی در زمینه HIV+ در دانشگاه آزاد رودهن توسط خانم فریبا بشردوست در سال 1374 انجام شده است.

1391/9/24 14:20:40

( ۱ )