معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد:اشعار مولانا عشق معراجی است سوی بام سلطان جمال

۰۲ آذر ۱۳۸۸ | ۱۳:۳۲ کد : ۸۳۸ اطلاعیه ها
ایسکانیوز: مثنوی مولانا درس انسان شناسی را در آئینه روزگار به خوبی و زیبایی می نماید و با ذکر حکایت در باغ عشق به درون عاشقان می گشاید.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران"ایسکانیوز" دکتر کریم زارع معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی در همایش بین المللی گرامیداشت مولانا با بیان این مطلب افزود: عشق در دیدگاه حضرت مولانا سخنی است بسیار عمیق که کسی را توان رسیدن به ژرفای آن نمی باشد ولی به مصداق "هر کسی از ظن خود شد یار من ،کز درون من نجست اسرار من" هر کس به قدرت نعمت خود از جنبش و حرکات سازنده و موثر عشق در دیگاه مولانا می تواند بهره مند شود.
وی ادامه داد: در دیدگاه حضرت مولانا کاتالیزور عشق کلید طلایی رحمت و خوشبختی انسان را به ارمغان می آورد. این علاقه شدید قلبی که بر اثر کاتالیزور عشق حاصل می شود موجب رهایی از مرکز تحقلات و موجب پیوستن به لاهوت می شود.
مولانا بر همه عالم عاشق است و بر آتشی افکنده میان مذاهب تاکید می ورزید ، زیرا که بنیان تفکر و حرکتش بر محبت و اخلاص استوار نموده است.
دکتر زارع در خصوص شرح عشق از زبان مثنوی گفت: عشقی که خمیر مایه حیات و انگیزه حرکتهاست تا آنجا که عشق را پر جنبه ترین مصراع شعر زندگی می داند و حالت های گذار و حرکت از نقطه زینی،کمترین انرژی را داده را پیش روی عاشقان قرار می دهد.مولانا معتقد است که عاشقان جهان را می سازد و عاقلان از این جهان استفاده می کنند.
مولوی بانگ نایش آتش عشق را در جهان می پراکند و اقلیم هستی را بی نوای عشق بدون تحرک و نابود می داند .کلام عشقش چون نردبان است که خاک نشینان را به افلاک هدایت می کند.
وی افزود: مولانا در دفتر سوم مثنوی گزارشی از ظهور توانایی و زیرکی ، امتحان در برابر امتحان کنندگان بیان می کند و به صورت زیبا نمایی از عشق که حرکتش و سرعتش زاده معرفت است را به تصویر می کشد.
معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی در پایان از دست اندر کاران همایش جهانی اندیشه های مولانا که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن برگزار شد تقدیر و تشکر کرد.

عشق لرزاند زمین را گزاف عشق شکافد فلک را صد شکاف
بهر عشق او را خدا کولاک گفت با محمد عشقی پاک خفت