معرفی بتن شفاف با قابلیت ضد انفجار ساخته شده توسط دانشجویان واحد رودهن

۲۶ آذر ۱۳۹۳ | ۱۳:۴۶ کد : ۷۴۶ اخبار
در پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری صورت گرفت.

در پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری صورت گرفت؛معرفی بتن شفاف با قابلیت ضد انفجار ساخته شده توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی رودهن
رودهن:خبرنگارآفرینش-ایرج صادقعلی
دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری، بتن شفاف و فوق سبک خود را که با استفاده از فناوری نانو ساخته‌اند، معرفی کردندبه گزارش خبرنگارآفرینش، یکی از دستاوردهای مهم دانشگاه آزاد اسلامی رودهن که در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری امسال معرفی شد، بتن شفاف است.

این بتن با بهره‌گیری از فناوری نانو ساخته شده استاین بتن به این دلیل شفاف نام گرفته که اگر دیواری از این بتن ساخته شود، نور از آن عبور می‌کند و داخل می‌شود. از دیگر ویژگی‌های این بتن قابلیت بارگذاری آن است که می‌تواند 75 مگاپاسکال نیرو را روی خود نگه دارد  و از این حیث، نخستین بتن‌ شفاف به شمار می‌رودبه گفته ارشاسب صفایی، یکی از مبدعان این طرح، بتن شفاف به طور کلی دو کاربرد اساسی دارد؛ کاربرد هنری و نظامی. در کاربرد هنری، از این بتن‌های شفاف در سقف یا دیوار ساختمان‌ها استفاده می‌شود که در این صورت در تمام طول روز، روشنایی خورشید به داخل ساختمان وارد می‌شود. علاوه بر این، استفاده از این بتن در پارکینگ‌ها کاربرد دارد که موجب می‌شود رانندگان همدیگر را ببینند و تصادف نکنندبتن شفاف در کاربرد نظامی، جزو پدافند غیرعامل به شمار می‌رود. به طور مثال می‌توان از این بتن برای ساخت زاغه مهمات استفاده کرد، زیرا هم نیازی به سیستم روشنایی ندارد و هم بار خیلی زیادی را می‌تواند تحمل کندصفایی گفت: «از ویژگی‌های دیگر این بتن آن است که آب گریز و از همه مهم‌تر دوستدار محیط‌زیست است». به گفته وی، این دستاورد در حال طی کردن مراحل ثبت بوده و تولید انبوه آن به زودی شروع خواهد شدصفایی افزود: «قرار است ویژگی دیگری به این بتن شفاف اضافه شود که قابلیت ضد انفجار استبتن فوق سبک با تحمل بار زیاداین گروه از مخترعان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، همچنین بتن فوق سبکی را در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری معرفی کرده‌اند که با استفاده از فناوری نانو ساخته شده است این بتن فوق سبک، به راحتی روی آب می‌ایستد و در ساخت ساختمان‌ها کاربرد دارد زیرا بار مرده ساختمان را پایین می‌آورد و مقاومت آن از بتن‌های دیگر بسیار بیشتر استدر این بتن فوق سبک نوعی الیاف به کار رفته که می‌تواند نیروی خمشی را مثلا در زمان وقوع زلزله تحمل کند. بیشترین کاربرد این بتن در ساخت سکوهای نفتی است که هم روی آب می‌ایستد و هم وزن زیاد را تحمل می‌کند.

1393/9/26 10:16:56