دکتر ایرانبخش:نقش انجمن علمی قرآن وتحول علوم دربازسازی فرهنگی

۱۴ اسفند ۱۳۹۱ | ۱۶:۴۸ کد : ۶۳۹ اخبار
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن یکی از قدیمی ترین واحدهای دانشگاهی است که...

جلسه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با حضور حجت الاسلام والمسلمین تاج آبادی ، دکتر اخوان فرد رئیس واحد تهران شمال، دکتر ایرانبخش رئیس واحد رودهن، دکتر حمدی معاون دانشجویی دکتر وزیری رئیس دانشکده روان شناسی، دکتر شریعت پناهی معاون آموزشی واحد، و طاهری مدیر روابط عمومی تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار فرهیختگان: دکتر ایرانبخش ضمن خیرمقدم بیان داشت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن یکی از قدیمی ترین واحدهای دانشگاهی است که در سال 1362 تصویب شد و پابه عرصه علمی کشور گذاشت. در حال حاضر حدود 20000 دانشجو داریم 403 عضو هیات علمی تمام وقت، 1780 حق التدریس، 7 دانشکده مصوب، 76 هکتار زمین ملکی، ما بیش از 108 رشته تحصیلی داریم. 3 رشته دکترای تخصصی و 18 رشته کارشناسی ارشد و بقیه کارشناسی است. واحد در شرف جامع شدن است.بیش از 102000 متر مربع ساختمان داریم و حدود 32000 متر مربع در حال ساخت می باشد. بیمارستان 96 تختخوابی در حال ساخت می باشد و جزو پردیس واحد پزشکی تهران شدیم.

دکتر ایرانبخش در ادامه افزود:‌ یکی از مباحثی که می تواند موجب آغاز همکاری بین واحدها بشود انعقاد تفاهم نامه است. ما می توانیم تفاهم نامه دوجانبه و سه جانبه داشته باشیم و نمایندگانی با اختیارات بیشتری معرفی کنیم که کارها را خیلی خوب اجرایی کند.

اولین پیشنهاد انعقاد تفاهم نامه در خصوص انجمن علمی تحول در علوم انسانی و قرآن و تحول علوم که تقاضای عضویت داریم سعی می کنیم به همه اساتید و اصحاب علمی اینجا هم منتقل کنیم و این باعث افتخار است.

بحث دوم کارگاه های آموزشی می تواند خروجی های خوبی داشته باشد. با کارگاه ها موافقم که می تواند به سه شکل صورت گیرد مثلا یک کارگاه بین ما و تهران شمال و محل برگزاری رودهن ، یک کارگاه محل برگزاری اش تهران شمال و یک کارگاه محل برگزاری اش قم باشد. از تنوع خاصی برخوردار است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن گفت:‌ عضویت در انجمن علمی قرآن و تحول علوم می تواند خیلی به ما کمک کند مخصوصاً در رابطه با بازسازی فرهنگی خودمان. بحث تدوین سرفصل ها مبحث بسیار جالبی است کارگروه های تخصصی که در سه راس این مثلث تشکیل می شود بسیار عالی هستند. رشته های دکترایی که داریم در رشته های مدیریت؛ روانشناسی و ادبیات فارسی است که در رشته روانشناسی ما قطب کشور هستیم و نظام روانشناسی و مشاوره ما را قطب کشور اعلام کردند.به خوبی می توان روی طراحی سرفصل ها بحث کارشناسی ارشد مشاوره دینی وارد شویم. که کارهای اولیه اش انجام شده. بحث تحول در علوم انسانی که یک ضرورت اجتناب ناپذیر و جزو مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاه و حوزه است. با توجه به اینکه واحد رودهن دو سوم رشته هایش علوم انسانی است. می تواند در این قضیه خوب وارد بشود.

سپس حجت الاسلام تاج آبادی بیان داشت: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ممتازترین پژوهشگاه در حوزه علوم انسانی با نگاه دینی می باشد. افرادی که در این پژوهشگاه هستند دوبعد دارند یکی اینکه دروس حوزه را پاس کردند و نگاه قوی دینی دارند و دیگری اینکه تحصیلات دانشگاهی دارند،بهرحال با محیط و با نیازها و اقتضائات دانشگاه ها آشنا هستند. بنابراین پژوهشگاه این پتانسیل را دارد و دانشگاه آزاد هم خوشبختانه توانسته یکی از مراکز مهم عالی کشور باشد چه خوب است که ما این دو را به هم نزدیک کنیم و زمینه های بهره برداری از یکدیگر را فراهم کنیم.

من چهار تا پیشنهاد دارم و چهار تا ایده دارم که اینها را مطرح می کنم اگر ما بتوانیم اینها را عملیاتی کنیم قطعاً باعث تراز و باعث دستیابی به آن چشم انداز یا هدفی است که دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به آن اهداف و چشم انداز راه انداختند. برای ما هم خوب است ما ظرفیتی داریم و از اعضای هیات علمی برخورداریم که ظرفیت های خالی زیادی دارند و می شود از طریق همین دانشگاه پذیرای دانشجویان گرانقدر نمود

با توجه به اینکه آقای دکتر ایرانبخش فرمودند که دانشگاه رودهن در حوزه روانشناسی یکی از دانشگاه های قوی و قابل توجه کشوری هست من عمدتاً با بعد روانشناسی و رشته های روانشناسی می گویم. ولی ما می توانیم در کل حوزه علوم انسانی و همه رشته های علوم انسانی که حدود 20 شاخه هست با دانشگاه آزاد اسلامی رابطه نزدیک برقرار کنیم.

پیشنهاد اول برگزاری کارگاه های آموزشی در حوزه روان شناسی و علوم انسانی

برای تحول علوم انسانی 1- باید به قرآن رو بیاوریم 2- به سنت یا به سیره رو بیاوریم.

نکته دوم تدوین سرفصل هاست. اگر دروسی دارید که مایه رضایت شما نیست و مایل به تغییر آن هستید می توانند گروه های ما مخصوصاً روانشناسی بیایند و سرفصل های متناسب با داده های اسلامی و بر اساس منابع اسلامی تدوین نماید.

کار سوم ما گرایش مشاوره های دینی است.

فاز چهارمی که آمادگیش وجود دارد همکاری در تحول علوم انسانی است. الآن یکی از خواسته های مهم مقام معظم رهبری کراراً این هست که بیایید این علوم انسانی را به معنای عام تحول ایجاد کنید. این مربوط به رشته ای که در این دانشگاه هست نمی شود بلکه هم این رشته ها و ممکن است یک رشته ای باشد که اینجا نباشد آمار خوبی که دکتر اخوان فرد به من می دادند 53 درصد دانشجویان کل کشور الآن در دانشگاه آزاد هستند. 47 درصد دانشگاه های دولتی هست وقتی وضعیت این چنین می باشد و اگر آقا الآن خواستار تحول علوم انسانی است مخاطب اولش چه کسی است قطعاً دانشگاه آزاد خواهد بود.

درپایان دکتراخوان فرد رییس واحد شمال گفت ،در این رابطه برداشت مان این هست که ما نیاز داریم به تعریف مباحث بین رشته ای.  یعنی تحول در علوم انسانی صرفاً تحول در یک سو بعنوان سرفصل نیست که آن بحث بسیار مهمی است. بحث سرفصل ها و بازبینی آنها بحث جدی است اما در کنار این بحث بازبینی و دوباره نگارش و نوشتن محورها ما نیاز داریم به مباحث چند رشته ای و اینجاست که مثلاً پیوند روانشناسی با ورزش پیدا می شود. پیوند حقوق با ورزش پیدا می شود. عناوین دوره های ارشد و دکترایی هست که ما در این رشته ها راه اندازی کردیم.  اما خوب همه اینها وقتی می آید از منظر قرآن و سیره یا سنت به تعبیر دقیق تر مرور می کنیم خودش یک مفهوم ویژه می شود.

ما یک همکاری داشتیم ایشان ورزشکار بود می خواست یک محبتی به ما کند. گفتم یک کاری بکن که همه برای ما سود داشته باشد هم برای خودت. در این رابطه پیشنهاد می کنم ورزش را از دیدگاه حضرت امیر (ع) که مقتدای همه ورزشکاران هست بررسی کنیم. در نهج البلاغه که بشود یک تحقیق برای شما که کار قشنگی بود.

رودهن- خبرنگار فرهیختگان – ایرج صادقعلی

1391/12/14    13:18:40