امام هادی(ع)؛ حافظ تعالیم اسلام

۲۹ مهر ۱۳۹۲ | ۱۱:۳۸ کد : ۶۱۲ اخبار

امام هادی(ع)؛ حافظ تعالیم اسلام
امام علی ‏النقی الهادی(ع) با صرف عمر گرانمایه خود را در راه اعتلای تعالیم ارزنده اسلام، برای توسعه شبکه وکالت در پیشبرد اهداف الهی از هیچ کوشش، فعالیت و مجاهدتی دریغ نکرد.حضرت امام هادی(ع) دهمین چراغ فروزان هدایت، در نیمه‏ ذی الحجّه‏ سال 212 قمری، در قریه‏ای در نزدیکی مدینه به دنیا آمد. مادرش سَمانه معروف به سیده است. ابوالحسن ثالث کنیه‏ حضرت و هادی، نقی، مرتضی، فقیه، امین و متوکل، از القاب آن امام هستند. مُعتَصِم، واثق، متوکل، مُنتَصَر، مُستَعین و مُعتزّ از خلفای دوران حیات امام هادی(ع) بوده‏اند و پنج فرزند برای آن حضرت ذکر شده است. امام هادی(ع) پس از شهادت پدر بزرگوار خود، در سن هشت سالگی به امامت رسیده و عهده‏دار ولایت مسلمانان شدند. آن حضرت در همان دوران خردسالی، آنچنان از علم و هوشیاری و کمالات فوق العاده‏ای برخوردار بودند که اطرافیان را حیرت زده می‏کردند. امام هادی(ع) از همان دوران نوجوانی از آن هنگامی که در مکتب پدر بزرگوارش درس علم و معرفت می آموخت به راهنمایی و ارشاد مردم می پرداخت و در مکتب عالی دانش و فضیلت خود، گروه هایی از علاقه مندان و ارادت ورزان خاندان نبوت را می پروراند.توسعه شبکه وکالت به منظور دشمن شناسی شیعیان، از جمله خدمات امام دهم استامام هادی(ع) با 34 سال امامت و رهبری جامعه مسلمانان که از سن هشت سالگی به آن نائل آمدند، نقطه قوتی برای جامعه شیعیان به شمار می روند.امامت و هدایت آن حضرت به اندازه ای تاثیرگذار بود که دشمنان همواره به دنبال انتقام گیری از جنبه هدایتگریشان هستند.توسعه شبکه وکالت که از زمان امام جواد(ع) به منظور هدایتگری و دشمن شناسی مسلمانان شکل گرفته، از جمله خدمات آن حضرت به دین مبین اسلام است.نتیجه هدایتگری های آن حضرت در سرمایه های علمی و عملی شیعیان قابل توجه است که حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) از جمله آن بزرگان است.نقی و هادی، دو لقب مشهور امام دهم استزمان امامت آن حضرت با توجه به قرار گرفتن در آستانه مقوله غیبت حضرت ولیعصر(عج) بسیار خاص و استثنایی است.از دوره امام هادی(ع) زمینه سازی برای غیبت امام دوازدهم آغاز شد و این مهم با بکارگیری وکلایی که از سوی آن حضرت به سؤالات و مشکلات مردم پاسخ می دادند، اجرایی شد.امام دهم از دو لقب معروف نقی و هادی برخوردارند که گویای ویژگی های بارز شخصیتشان است.نقی به معنای اهل تقوی و پرهیزکاری و هادی به معنای هدایت کننده و هدایت شده است که نشان می دهد آن حضرت علاوه بر اینکه با تعالیم دینی به اوج هدایت رسیدند، هادی جامعه بودند و مردم را به سوی آرمان های والای دینی هدایت می کردند.امام دهم، در راستای انتشار مکتب تشیع به تربیت شاگردان متعددی پرداخت که حضرت عبدالعظیم حسنی، ابن سِکّیت اهوازی، ابوهاشم جعفری، جعفر بن سهیل و اسماعیل بن مهران از آن جمله‏اند. آن حضرت در تحکیم و استواری فقه و عقاید و فرهنگ تشیع، همت جدی و وسیع کرد و در این راستا، کتاب‏هایی نوشت که رساله‏هایی در ردّ جبر و تَفویض، اثبات عدل، احکام دین و نیز تفسیر صحّةُالخلقَة و ... از آن جمله‏ هستند.امام هادی(ع) در تیره ترین دوران اختلافات خلفای عباسی همانند پدر بزرگوارش به توسعه و گسترش آیین اسلام پرداخت و اصالت تعالیم اسلامی را از گزند حوادث و آفات محفوظ داشت.ولادت این امام همام بر همه شیعیان و عاشقان آن حضرت مبارک باد.
روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی –ایرج صادقعلی
1392/7/29 08:08:41