نشست هم اندیشی استادان در واحد رودهن

۱۶ دی ۱۳۹۹ | ۱۳:۵۵ کد : ۵۸۹۰ اخبار
با حضور حجت الاسلام سید محمد حسینی امام جمعه بخش رودهن و معاون نهاد رهبری دانشگاه، دکتر حسن شهرکی پور رئیس واحد، حجت الاسلام محمد حسین احمدزاده معاون فرهنگی دانشجویی و جمعی از اعضای هیات علمی، نشست هم اندیشی استادان با موضوع" مبانی دینی و قرآنی اندیشه مقاومت" به مناسبت دهه مقاومت وسالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، بزرگداشت شهید فخری‌زاده و آیت‌الله مصباح یزدی، در سالن پروفسور حسابی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، حجه الاسلام حسینی امام جمعه بخش رودهن و معاون نهاد رهبری در دانشگاه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید حاج قاسم سلیمانی ، شهید فخری زاده و همچنین آیت الله مصباح یزدی گفت: وقتی سخن از مقاومت می شود منظور منابع، ادله ، اصول و قوائدی است که مقاومت اسلامی را تبدیل به یک امر ذاتی می کند که مستمراً لازم است آراسته به آن بوده و به عنوان یک تکلیف به آن عمل کنیم.

وی افزود: خداوند تبارک و تعالی در آیات 111 و 112 سوره هود خطاب به پیامبر و مومنانی که از ایشان پیروی می کنند صراحتا بر مقاومت تاکید و آن را وظیفه امت اسلامی می داند و خود را گواه و ناظر بر این موضوع می داند.

امام جمعه بخش رودهن تصریح کرد: امروزه جمهوری اسلامی ایران در جایگاه تنها نظامی است که در برابر استکبار ایستاده و دفاع  از کیان امت های اسلامی نیازمند مقاومت است زیرا دشمنان با استفاده از حربه های مختلف بدنبال براندازی هستند.

معاون نهاد رهبری در دانشگاه رودهن خاطر نشان کرد: تفکر اسلامی مبتنی بر هجوم به هیچ مملکتی نیست بلکه جهادی است برای انتقال اندیشه دینی و این هم جز با صبر و ایستادگی بر ارزش ها میسر نمی شود

حسینی در پایان اظهار داشت: نظام سلطه بدنبال تسلیم امت اسلامی است که متاسفانه در عربستان شاهد آن هستیم و ناگفته نماند که در اسلام صلح به معنای تسلیم نیست که برجام نمونه بارز آن بود که باز هم آمریکا مانع آن شد و حامیان اروپایی نیز به تعهدات خود عمل نکرده و نمی کنند.

در ادامه این نشست، دکتر حسن شهرکی پور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن نیز ضمن گرامیداشت شهدای راه مقاومت، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده ای بی نظیر، شجاع و فداکار است که چهار دهه عمر با برکت خود را در دفاع از عزت، اقتدار و امنیت ملت بزرگ ایران، مظلومان جهان به ویژه کشورهای اسلامی و محور مقاومت صرف کرده و سرانجام در راه اعتلای اسلام، قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت (ع)  جان خویش را به پیشگاه حضرت حق و به تاسی از سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)  فدا کرد.

وی افزود: عصر حاضر یکی از مقاطع حساس تاریخ اسلام بشمار می‌رود، از این جهت که دشمنان اسلام از ترس گسترش نفوذ و اقتدار مسلمین در عرصه بین المللی به صورت علنی تر مسلمانان را از هر مرام و مکتبی تهدید کرده و به دنبال سیطره بر بلاد اسلامی و چپاول منابع و ثروت های آنان بر آمده اند.

مستکبران جهان از بیداری اسلامی و تسلط ملت های مسلمان بر سرنوشت خود بیمناک هستند و از اتحاد و یکپارچگی آنان به شدت در هراسند و مصمم اند تا به هر قیمتی مانع ظهور دوباره تمدن اسلامی شوند.

شهرکی پور تصریح کرد: شرایط جدید جهانی ایجاب می کند که مسلمانان به ویژه نسل جوان بیش از پیش با ظرفیت های فراوانی که در مکتب و فرهنگ دینی آنان وجود دارد، و نیز با پیشینه پر افتخار خود آشنا شوند واز عزت و شرافت و استقلال خود دفاع کنند.

رئیس واحد رودهن خاطر نشان کرد: در میان مباحث متنوعی که در این عرصه قابل توجه است، بحث «مقاومت» جایگاه ویژه ای دارد. بنابراین آشنایی با اهمیت و ارزش مقاومت در شرایط کنونی حایز اهمیت است.

مقاومت و جهاد در راه خدا یکی از ضرورت های دین اسلام است که ضامن حیات شخصیتی جامعه اسلامی است و مادامی که این امر در میان جامعه نهادینه باشد، دشمنان اسلام و مسلمین یارای دست اندازی به کیان اسلام را ندارند.

در قرآن کریم ده ها آیه و در منابع حدیثی صدها روایت در بیان ارزش و فضیلت جهاد و مقاومت، انواع، اقسام حدود و مقررات آن به چشم می خورد که نشانه اهمیت این واجب بزرگ الهی است.

شهرکی پور تشریح کرد: مقاومت باید مبتنی بر ایمان، عمل به دستورات الهی، بصیرت، صبر و عزم آهنین، موافق با سنت های الهی و اتکال به خدا و اعتماد به وعده های الهی باشد و اگر مقاومت بر این پایه ها استوار بود یقیناً منجر به پیروزی و فتح مبین خواهد شد. چراکه خداوند هلاکت ستمگران و مستکبران و نصرت مؤمنان را در صورتی که مقاومت آنان متکی به ایمان و اخلاص باشد را وعده داده است.

در ادامه جلسه دکتر سید سعید غفوری ازاساتید گروه معارف دانشگاه ضمن تشریح مبانی مقاومت گفت: قرآن دو رکن اساسی را برای مقاومت برمیشمارد که عبارتند از: ایمان راسخ و عمیق و استفاده از تمام توان وامکانات لازم برای مقاومت می باشد .

وی افزود در نگاه قرآن مقاومت امری فطری است، زیرا آفریده های این جهان به طور مشترک دارای صفت مقاومت هستند که همه موجودات از ریزترین واحد  تا بزرگترین مجموعه ، ساری و جاری است  و خداوند تبارک و تعالی به کرات در آیات متعدد قرآن وعده پیروزی داده است که اهل حق و طرفداران حق پیروز نهایی هستند

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: مقاومت عامل عقب نشینی دشمن می شود و وقتی دشمنی به شما زور میگوید باید در برابر او ایستاد نه اینکه سر تسلیم فرود آورد و البته مقاومت هزینه دارد اما هزینه تسلیم شدن در برابر دشمن برابر است با یک عمر خفت و خواری .

غفوری بیان داشت مقاومت عوامل زیادی دارد که مهمترین آنها: توحید و ایمان به خدای یکتا، ایمان به معاد، توکل، امیدواری، دعا، ابراز قدرت، عدم خوشبینی وعدم اعتماد به دشمن ، حفظ وحدت و لزوم بهره گیری از تمامی استعداد های جامعه اسلامی از جمله آنها است .