برگزاری کارگاه وبینار ضیافت اندیشه استادان در واحد رودهن

۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۷:۰۷ کد : ۵۵۴۷ اخبار
با حضور دکتر حسن شهرکی پور رئیس دانشگاه آزاداسلامی واحد رودهن، حجت الاسلام جورابچی استاد حوزه و دانشگاه، معاونان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، وبینار ضیافت اندیشه استادان با موضوع سبک زندگی به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ، در سالن کنفرانس این واحد دانشگاهی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر حسن شهرکی پور رئیس واحد ضمن خیر مقدم و تسلیت بمناسبت ماه محرم گفت: اخلاق دارای گونه‌های متفاوتی از جمله فلسفی، اجتماعی، سیاسی، سازمانی، آموزشی، حرفه‎ای و... است و اخلاق حرفه ای مجموعه ای از اصول و استانداردهای سلوک بشری است که قادر است رفتار افراد و گروه ها را تعیین کند.

وی افزود: درحقیقت اخلاق حرفه ای یک فرایند تفکر عقلانی است  که هدف آن تحقق این امر است که در زندگی چه ارزش هایی را چه موقع باید حفظ و اشاعه کرد بنابراین می توان گفت آنچه که در درون افراد تعهدی را ایجاد می‌کند تعهد حرفه‌ای است و نمودِ بیرونیِ آن اخلاق و رفتار حرفه‌ای است.

شهرکی پور تصریح کرد: در دانشگاه حد و مرز اخلاق علمی و حرفه ای با رفتارهای مناسب و شایسته و هدایت اعضای هیئت علمی در اجرای مسئولیت های حرفه ای و انجام وظایف علمی و اخلاقی دانشجویان در ایفای نقش خویش معین می شود.

بنابراین کیفیتِ برون‌داد دانشگاه‌ها و ارتقاء نقش حرفه ای و سبک زندگی در جامعه، منوط به رعایت و توجه جدی به اخلاق حرفه‌ای در دانشگاه‌ها خواهد بود زیرا نقش برجسته ای در این امر دارند.

رئیس واحد رودهن خاطر نشان کرد: امروز دشمن شبهات گوناگونی در حوزه های فرهنگی، سیاسی و اعتقادی ما مطرح می کند و اگر ما نتوانیم به ابزار پاسخگویی به این مسائل و شبهات مجهز شویم ، از رسالت دانشگاه فاصله گرفته ایم و دچار خسران وزیان خواهیم شد.

وی ادامه داد: همه انسان ها در زندگی دغدغه های متفاوت و مختلف دارند و درگیر شدن با مسائل روزمره انسان را از هدف اصلی دور می کند و اگر ما نتوانیم برای خود فرصتی فراهم کنیم که به سوالات و مسائل اصلی زندگی تامل کنیم، به تعبیر قرآن در سوره عصر ، دچار خسران خواهیم شد شهرکی پور گفت: این جلسات فرصتی است که ما از فضای زندگی روزمره خارج  شویم از همه اساتید محترم تقاضا دارم با سوالات و طرح دیدگاه های خود، مسائل اساسی و عینی دانشگاه و جامعه را در این کلاس ها به بحث و تبادل نظر بگذارند و امیدوارم خروجی این جلسات راهنمای خوبی برا ی ما در برطرف کردن مشکلات دانشگاه باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، ضمن تشکر از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در برگزاری این دوره ها،  طرح ضیافت اندیشه استادان را باعث همدلی و همفکری اساتید دانست و بیان کرد: برگزاری چنین کارگا هایی می تواند منجر به ارتقای تربیت دانشجویان و بهبود فضای آموزشی در دانشگاه ها شود.

در ادامه حجت الاسلام سید محمد حسینی معاون نهاد رهبری در دانشگاه گفت: دانش افزایی و علم آموزی در فرهنگ دینی ما جایگاه والا و ارزشمندی دارد تا جایی که امیر المومنین (ع) می فرماید ( العلم اصل کل خیر، و الجهل اصل کل شر ) چرا که در سایه دانش افزایی است که با فضیلت ها، باید ها و نباید ها آشنا می شویم و در مسیر شکوفایی زندگی و اخلاق خود از آنها بهره می بریم.

وی افزود: کسی که توفیق نصیبش می شود و در طلب دانش و افزودن آگاهی های مفید گام بر میدارد، عنایت خدا شامل حالش می شود چه آنکه پیامبر خدا(ص) فرموده است: طالب العلم مخوف بعنایه الله عنایت خدا جویای دانش را برگرفته است.

حسینی خاطر نشان کرد: یکی از ضروری ترین  بایدها برای ما ،آشنایی و آگاهی نسبت به سبک زندگی اسلامی است که  یکی از موضوعات مهم بیانیه گام دوم است.

سبک زندگی هر فرد و جامعه متاثر از نوع باورها و ارزش های حاکم بر آن فرد و جامعه است .جهان بینی الهی و ارزش های کمال گرایانه و سعادت محورانه سبک زندگی خاصی که همان سبک زندگی اسلامی است را شکل می دهد.

جهان بینی مادی و اندیشه های لذت گرایانه هم سبک زندگی خاصی را شکل می دهد که سبک زندگی غربی از این مدل و مصداق پیروی می کند.

به لحاظ جهان بینی الهی که ما مسلمانان و شیعیان از آن برخورداریم سبک زندگی مان هم بایستی منطبق بر آن باشد . خدامحوری و حاکمیت ارزش های اسلامی در زندگی از مهم ترین معیارهای سبک زندگی موردتایید اسلام است.

اسلام با احکام  جاودانه خود سبک آرمانی و در عین حال واقع گرایانه را پیش روی ما گذاشته است که مبتنی بر نگرش متعالی به هستی و انسان است که آدمی را موجودی مسئول و مختار می داند که سرنوشت او به دست خودش رقم می خورد.

در این سبک هدف آموزه های دینی، رهایی از از زندگی سبک غیر اسلامی و رسیدن به حیات طیبه می باشد

امام خامنه ای عزیز در بیانیه گام دوم انقلاب فرموده است: تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران زیان های بی جبران اخلاقی و اقتصادی، دینی و سیاسی به کشور و ملت زده است.

نکته قابل توجه این است؛ هر یک از ملت های دنیا که سبک زندگی غربی و آمریکایی را پذیرفته اند دچار آسیب ها و زیان های جبران ناپذیری شده اند.

آمار بالای خودکشی، بیماریهای روحی و روانی و تجاوز در کشورهایی که تعدادشان کم نیست گواه مناسب بر پذیرش سبک زندگی غربی است

معاون نهاد رهبری در پایان گفت: باید بدانیم و توجه کنیم هر مقدار سبک زندگی غربی در کشورها و خانواده های ما نفوذ کند بایستی منتظر آثار مخرب و جبران ناپذیر اخلاقی، اجتماعی و حتی اقتصادی آن باشیم وباتوجه به اهمیت موضوع ورسالتی که بردوش فرهیختگان واساتید دانشگاه است بایستی آگاهیهای خودمان رانسبت به سبک زندگی اسلامی عمق بخشیده ودرترویج ونشرآن درجامعه بویژه درمیان دانشجویان تلاش کنیم .