پیام عاشورا، احیای فرهنگ ایثار بود

۰۶ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۰:۰۷ کد : ۵۵۱۶ اخبار
با حضور دکتر حسن شهرکی پور رئیس واحد معاونان، مدیران، کارکنان و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن درجوار مزار شهید گمنام، مراسم زیارت عاشورا و عزاداری روز هفتم دهه محرم در این واحد دانشگاهی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، دکتر حسن شهرکی پور رئیس واحد ضمن تسلیت گفت: قیام عاشورا بر دو محور ایثار، فداکاری و شهادت، جانفشانی شکل گرفته است و به همین خاطر بازتاب و گسترة آن فرا زمانی و فرامکانی شد و در گستره زمان، الگویی برای آزاد مردان تاریخ شد.

وی افزود: آنچه در کربلا اتفاق افتاد حرکتی عمیق در وادی عشق و ایمان بود که امام حسین (ع) و یارانش با ارزانی ارزشمندترین،‌ عزیزترین و بهترین دارایی خود،‌ پیام عشق و ایثار را به بشریت رساندند و راز ایثار و شهادت طلبی امام حسین(ع) احیای دین و حفظ کیان دیانت اسلامی است

رئیس واحد رودهن خاطرنشان کرد: در انقلاب‌ اسلامی‌ ایران‌ که‌ بی‌ شک‌ بزرگ‌ترین‌ حادثه‌ قرن‌ و شاید بعد از زمان‌ ائمه ‌(ع) بزرگ‌ترین‌ حادثه‌ تاریخ‌ تشیع‌ است، نقش‌ حماسه‌ کربلا کاملاً واضح‌ است‌. نهضت عاشورا به دلیل ماهیت اسلام خواهی، اصلاح‌طلبی و ستم‌ستیزی‌اش همواره الهام‌بخش انقلابیون و حرکت‌های اصلاحی بوده است. انقلاب اسلامی ایران نیز از آن سرچشمه، سیراب شد و از محتوای عاشورا الهام گرفت. این الهام گیری، هم از سوی رهبر انقلاب بود و هم از ناحیه مردم. امام امت با الهام از عاشورا، روح حماسه و غیرت دینی را در کالبد مردم دمید و آنها را به حکومت اسلامی و حاکمیت ارزش‌های قرآنی و فرهنگ ایثار و شهادت فرا خواند.

شهرکی پور تصریح کرد: ‌ پس‌ از پیروزی‌ انقلاب‌ اسلامی‌، با تحمیل‌ جنگ‌ به‌ ایران‌ تمامی‌ دنیای‌ کفر و الحاد در مقابل‌ این‌ ملت‌ مظلوم‌ قرار گرفت‌، ولی‌ در زمان‌ دفاع‌ مقدس‌ هم حضور حماسی‌ وعاشورایی در روحیه‌ مردم‌ و رزمندگان‌ و صبر و تحمل‌ گرفتاری‌ها در زمان‌ جنگ‌ و بعد از آن هم از دیدنی‌ها وشنیدنی‌ها است‌. این‌ که‌ یک‌ ملت‌ تنها و مظلوم‌ در مقابل‌ شرق و غرب‌ با آن‌ همه‌ سلاح‌های‌ مادی‌ و تبلیغات‌ گسترده‌ بایستد و به‌ همه‌ «نه» بگوید و با آن‌ همه‌ سختی‌ها مقاومت‌ کند، هیچ ‌توجیهی‌ جز الهام‌ گرفتن‌ از حماسه‌ عاشورا ندارد.

وی خاطرنشان کرد :پیروزی‌های رزمندگان مقاومت در سوریه، عراق، یمن و لبنان بواسطه احیای انگیزه شهادت طلبی و ایثار بود و مدافعان حرم با الگوگیری از سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) و به حکم جهاد در راه خدا و با نیت شهادت‌طلبی گام در عرصه ای گذاشتند که تداعی گر حماسه سازان کربلا باشند آنان با اهدای جان و مال خویش زمینه اعتلای اسلام و رفع خطر دسیسه ها از این مرز و بوم شدند. نام و یاد سردار سلیمانی شهید حججی و دیگر شهدای مقاومت برای همیشه در تاریخ ایران اسلامی ماندگار شد.

رئیس واحد رودهن با اشاره به دوران تحریم‌های ظالمانه و همه‌جانبه آمریکاگفت  : ملت ایران با اتکا به فرهنگ ایثار و شهادت در برابر همه این فشارها ایستادگی کرده و از دل این بحران فرصت ساختند و در زمان شیوع ویروس کووید 19 مدافعان سلامت خوش درخشیدند و در این میدان ایثارگران نخبه عرصه سلامت با تأسی از شهدای هشت سال دفاع مقدس و مدافع حرم و با تکیه بر فرهنگ عاشورایی ایثار و شهادت در دفاع از سلامت جامعه تا پای جان ایستاده‌اند.

ایشان درادامه افزود : بیداری کشورها از نگاه اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و... ریشه در بحران‌های چون محرومیت‌ها، استبداد داخلی، حکومت جائر و سلطة استعمار دارد. ولی از نگاه نظری و فکری خاستگاه بیداری اسلامی در مبانی دین اسلام چون خدامحوری، عدالت‌جویی، نفی سلطة حاکمان جور است. در این راستا نهضت عاشورا که با تأکید بر تمام مشترکات دینی و انسانی رقم خورده است،  منبع و مبنایی قابل قبول برای بیداری اسلامی است پیام‌های قیام عاشورا محدود به ملت‌های اسلامی نیست بلکه روح قیام عاشورا در همه جای جهان جاری شده است. اتفاقات اخیر در کشور آمریکا و کشورهای غربی نشان از این دارد که انسان‌ها از ظلم و بی عدالتی خسته شده اند و به دنبال دستیابی به عزت و شرافت انسانی هستند. بر اساس نهضت عاشورا، میان جنبش های اسلامی در سراسر جهان اسلام، پیوند به وجود آمد و موج بیداری و انقلاب، مناطق وسیعی از جهان مانند مصر، سوریه، لبنان، عراق، ترکیه، افغانستان، پاکستان، الجزایر، تونس، مراکش، حجاز، اندونزی، هندوستان را در برگرفت

شهرکی پور بااشاره به فرهنگ حسینی تصریج کرد استقامت، ایثار و شهادت را در بطن ملت های آزادی خواه جهان تقویت می کند که به همین دلیل حکومت های ظالم و کسانی که منفعتشان در غارت سرمایه های مظلومان است و به خصوص آمریکا و دولت‌های غربی به هر وسیله‌ای دست می‌زنند تا با ایجاد انحرافات مانع رسیدن پیام پرشور عاشورا شوند.

ما با فرهنگ عاشورایی و فرهنگ ایثار و شهادت که اتکاء به خداوند و خودباوری است کار را به جایی رساندیم که برای استکبار جهانی تهدید هستیم و این در پرتو فرهنگ عاشورایی اتفاق افتاده است و اکنون ولایت مداری، حفظ ارزش‌ها و دانش و بصیرت دینی است که انقلاب و دستاوردهای نظام را از انحرافات، آسیب‌ها، تهدیدات و تلاش‌های دشمنان حفظ می‌کند.

وی در پایان گفت : می‌تواند باعث ایجاد جرقه ای در میان آزادی خواهان شود که علیه مستکبران عالم قیام کرده و عدل را در جهان گسترش دهند، و به عبارتی می‌توان گفت فرهنگ عاشورا می‌تواند زمینه سازی ظهور مهدی موعود (ع) را فراهم سازد.

.  درپایان مراسم ذکر مصیبت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام توسط ذاکر اهل بیت دانشجوی بسیجی  تاجیک خوانده شد

( ۱ )