فتح خرمشهر ارتش عراق را منفعل ساخت

۰۵ خرداد ۱۳۹۰ | ۱۳:۱۱ کد : ۵۲۰ اخبار
غلامحسین حیدری در مراسم گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر اظهار داشت: در روز سوم خرداد ماه سال 61، خرمشهر پس از ...

غلامحسین حیدری  در مراسم گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر اظهار داشت: در روز سوم خرداد ماه سال 61، خرمشهر پس از 19 ماه اسارت در چنگال دشمن بعثی، آزاد شد.
حیدری تصریح کرد: دشمن با ایجاد سد دفاعی قوی و محکم، راه هر گونه نفوذ به داخل شهر خرمشهر را برای نیروهای ما را غیرممکن ساخته بود اما رزمندگان ایرانی شهر را به طور کامل محاصره و با حمله سریع دشمن را غافلگیر و با عملیات بیت‌المقدس خرمشهر را آزاد کردند.
وی تاکید کرد: ده‌ها هزار نفر از نیروهای عراقی در عملیات بیت‌المقدس و طی آزادسازی خرمشهر کشته، مجروح و اسیر شدند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن گفت: در طول 300 سال گذشته، 9 جنگ در کشور ما انجام شد و در هشت جنگ بخش هایی از این مملکت را از دست ما خارج کردند و تنها در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران با تقدیم 216 هزار شهید و بیش از یک میلیون مجروح 10تا 90 درصد حتی یک وجب از خاک میهن اسلامی را از دست ندادیم.
حیدری افزود: انهدام نیروهای دشمن که حداقل بیش از دو لشکر بودند و آزادسازی حدود 5 هزار و 400 کیلومتر مربع از خاک ایران همچون شهرهای خرمشهر، هویزه و پادگان حمید از جمله اهدافی بود که در عملیات بیت‌المقدس دنبال می شد.
وی بیان کرد: همچنین خارج کردن شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد از برد توپخانه دشمن، تامین مرز بین‌المللی در حد فاصل پاسگاه طلائیه تا شلمچه و آزادسازی جاده اهواز ـ خرمشهر و خارج شدن جاده اهواز ـ آبادان از برد توپخانه دشمن از دیگر اهدافی بود که در این عملیات توسط رزمندگان ما دنبال می شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن گفت: در عملیات بیت‌المقدس، 5 هزار و 38 کیلومتر مربع از اراضی اشغال شده از جمله شهرهای خرمشهر، هویزه و نیز پادگان حمید و جاده اهواز- خرمشهر آزاد شد.
حیدری ادامه داد: همچنین شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد از تیررس توپخانه دشمن خارج و 180 کیلومتر از خط مرزی تامین شد.
وی تاکید کرد: با فتح خرمشهر، برتری نظامی ایران بر عراق مورد تایید کارشناسان و تحلیل گران نظامی قرار گرفت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن گفت: فتح خرمشهر سبب انفعال ارتش عراق شد، به گونه ای که نظامیان عراقی تا مدت زیادی نتوانستند از لاک دفاعی خود خارج شوند.
وی افزود: در عملیات بیت‌المقدس حدود 19 هزار تن از نیروهای دشمن به اسارت درآمدند و بالغ بر 16 هزار تن کشته و زخمی شدند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در زمینه اینکه چرا ایران پس از آزادی خرمشهر و ایجاد شرایط مناسب برای صلح، باز هم به جنگ ادامه داد و وارد خاک عراق شد، گفت: اگر صلح را مجموعه ای از آتش بس و شرایط آن، عقب نشینی، تعیین متجاوز، تأمین خسارت های وارده و... بدانیم، باید گفت که در آن زمان هیچ گونه پیشنهاد صلحی ارائه نشد و شورای امنیت و دیگران تنها آتش بس را توصیه می کردند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن گفت: ایران دلایل منطقی و عقلانی برای ادامه جنگ داشت.
حیدری با بیان اینکه تمام مراتب ایمان و اعمال صالح در توحید و استقامت است، خاطرنشان کرد: توحید اساس همه اعتقادات صحیح و پایداری، صبر و شکیبایی ریشه همه اعمال صالح است.