برگزاری نشست علمی «مشاوره اسلامی» در واحد رودهن

۰۵ اسفند ۱۳۹۱ | ۰۰:۵۲ کد : ۴۹۶ اخبار

نشست علمی «مشاوره اسلامی» توسط دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن با حضور اساتید دانشکده های علوم تربیتی، روانشناسی و علوم اجتماعی تشکیل شد.
در این نشست، استاد حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر مهکام به تبیین جایگاه مشاوره از دیدگاه قرآن کریم و روایات اسلامی پرداختند و در ادامه به شرح مبانی مشاوره اسلامی، شرایط مشاوره و مُراجع، اهداف و اولویتهای یک مشاوره جامع پرداختند.
ایشان در بحث مربوط به جایگاه مشاور، در اسلام به آیات و روایات زیر اشاره نمودند: «(مؤمنان کسانی هستند که) کارهایشان به صورت مشورت در میان آنان انجام میگیرد» [سوره شوری – آیات 36 – 38].
در آیه ای دیگر خداوند متعال به پیامبر اکرم (ص): دستور می دهد تا در کارها با مسلمانان مشورت نماید [سوره آل عمران – آیه 159]. همچنین در روایات اسلامی به طور گسترده به این امر توجه داده شد که مواردی از آنها به شرح زیر است:
هیچ عاقلی از مشورت بی نیاز نیست – مشورت کننده در طریق رستگاری است – هر کس مشورت نکند، پشیمان می شود – هیچ کس از مشورت به هلاکت نمی افتد – مشورت خواهی عین هدایت است و هر که خود را از نظرات دیگران بی نیاز ببیند به مخاطره می افتد – همانا در مشورت برکت است ... .
در پایان این جلسه، اساتید با طرح برخی سؤالات و دیدگاه های خود پرداختند و آقای دکتر مهکام پاسخ های لازم را بیان نمودند.

1391/12/4    21:22:20