پیام رئیس واحد رودهن بمناسبت بزرگداشت سالروز صدرالمتالهین شیرازی

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۴:۲۸ کد : ۴۱۱۸ اخبار
دکتر حسن شهرکی پور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن به مناسبت بزرگداشت صدرالمتالهین شیرازی متن پیامی به شرح ذیل صادر کردکه در بخشی از این پیام آمده است:

"خداوند بی نهایت است و لا مکان و بی زمان ، اما به قدر فهم تو کوچک می شود ، به قدر نیاز تو فرود می آید ، و به قدر آرزوی تو گسترده می شود ...... خداوند همه چیز می شود همه کس را ، به شرط اعتقاد ؛ به شرط پاکی دل ؛ به شرط طهارت روح .... "

"ملاصدرا"

حکیم وارسته صدرالمتالهین شیرازی ، صدرنشین مسند فلسفه ، عارف یگانه ، محدث و مفسر شیعه واندیشمند بزرگ جهان اسلام ، بنیان گذار حکمت متعالیه ، از مفاخر بزرگ فرهنگ و فلسفه ایران زمین در قرن یازدهم هجری  است.

دانشمند کم نظیری که با وام داری از استادانی بزرگ چون شیخ بهایی و میرداماد بنیان گذار سومین مکتب فلسفی جهان اسلام پس از فلسفه مشاء ابن سینا و اشراق شیخ شهاب الدین سهروردی است .

آموزگار نخستین حکمت متعالیه با نوآوری و خلاقیت ، تلاش مداوم ، اخلاق ، تعهد و توجه عمیق به آیات قرآن فلسفه جهان اسلام را متحول ساخت .ملاصدرا با ظرافت تمام ، ظرفیت فلسفه را در یک ترکیب در هم تنیده هماهنگ و یگانه از مشاء ، اشراق ، عرفان و آموزه های دینی تعالی بخشید و حکمت متعالیه وی تاثیری شگرف و غیرقابل انکار بر فلسفه اسلام گذاشت .

او از جمله بزرگانی است که صدف های پرگوهر و گرانبهای حکمت را از دریای اصول اسلام احیا نموده و با نظریه شیعه انطباق بخشید ؛ بدان سان که بعد از او سنت عقلانی شیعه تحت تاثیر آموزه های وی قرار گرفت و فیلسوفان شیعه از جمله ملا هادی سبزواری و علامه طباطبایی به شرح نظرات او پرداختند .

حکمت این فیلسوف نامدار تنها به ایرانیان معطوف نمی شود و تمامی مرزهای جهان را درنوردیده است و در حوزه معرفت جهانی فلسفه اسلامی را به اوج خود رسانده است.

از این حکیم الهی بیش از پنجاه اثر به یادگار مانده است که هر یک در نوع خود شاهکاری بی نظیر یا کم نظیر هستند که اسفار اربعه مهم ترین آن هاست .

در ستایش او همین بس که استاد بی بدیل وی میرداماد در وصف او فرمود :

"صدرا ! جاهت گرفته باج از گردون      اقرار به بندگیت کرد افلاطون"

"بر مسند تحقیق نیامد چون تو         یک سر ز گریبان طبیعت بیرون "