عسل آنتی بیوتیک بدن و داروی ضد پیری است

۲۹ تیر ۱۳۹۲ | ۱۶:۳۲ کد : ۳۲۱ اخبار

عسل آنتی بیوتیک بدن و داروی ضد پیری است
ایرج صادقعلی
 عسل با ارزش ترین ماده غذایی است که خاصیت ضد باکتریایی برای تمامی اعضای بدن انسان دارد.
عسل تنها ماده غذایی است که هرگز فاسد نمی شود و قویترین میکروب ها بیش از 48 ساعت توان مقابله در برابر آن را ندارند.
همچنین مخلوط شربت عسل با آبلیموی تازه برای طولانی تر شدن عمر سالمندان، رفع گرفتگی مویرگ ها موثر و کمک بسیار مفید و قابل توجهی به جریان خون می کند.
عسل یکی از نعمت های بزرگ الهی به بشر است که سرشار از ارزشمند ترین مواد حیاتی اعم ازمواد آلی، معدنی، قندهای طبیعی و انواع ویتامین هاست.
عسل یک کلمه عربی (نحل) است که معادل فارسی آن شهد و یکی از بهترین و گرانبهاترین هدیه خداوند به انسان است.
نحل یکی از سوره های قرآن کریم که در تفسیر آیه (68) همین سوره آمده است: ˈپروردگارت به زنبور عسل وحی فرستادکه بیانگر اسرار آفرینش و نعمت های الهی است.
پیامبر اکرم(ص) نیز در احادیث بسیاری به خواص عسل، داروی شفابخش و تاکید بر استفاده انسان به این نوشیدنی ارزشمند نموده و در حدیثی می فرماید: بهترین نوشیدنی ها عسل است که به قلب نشاط می بخشد، سینه را گرم و به قوه حافظه کمک می کند.
همچنین در طب قدیم اهمیت و جایگاه عسل به مراتب بیشتر از زمان حاضر بوده و دانشمندانی همچون بقراط، ابوعلی سینا، ارسطو، فیثاغورس و ... بیشتر نسخه های درمانی خود را براساس عسل و موم به بیماران تجویز می کردند.
در کشور ما ایران با وجود تولید بالای عسل در انواع گوناگون و منحصر به فرد و در نوع خود بی نظیر، نه فقط از جنبه دارویی به این ماده ارزشمند توجهی نشده، بلکه از نظر مصرف غذایی نیز مورد بی توجهی قرار گرفته است که علت اصلی این امر می تواند عدم شناخت مزایا و ارزشهای دارویی و غذایی آن باشد.
دانشمندان در تحقیقات و تجارب خود به نتایجی دست یافته اند که زنبور عسل به هنگام ساختن این ماده مفید آنچنان ماهرانه عمل می کند که خاصیت های درمانی و دارویی گیاهان، کامل محفوظ می ماند و این خواص به عسل نیز منتقل می شود.
فرآیند تولید عسل و میزان آن را تا چه حد میدانیم؟
آیا می دانید که برای تهیه هر کیلوگرم عسل، زنبور عسل باید 120 تا 150هزار بار شهد گل ها را حمل و از ده میلیون گل شهد برداشت کند که در این مراحل مسافتی معادل هفت بار دور کره زمین را می پیماید.
حداکثر عمر زنبور عسل 45 روز است و در طول عمر خود هیچگاه نمی خوابد و در صورتی که همه شرایط زندگیش مساعد باشد فقط می تواند یک قاشق عسل درست کند.
بدن زنبور عسل با تمام کوچکی اش دو معده دارد که معده اول کیسه عسلی نام دارد و شهد گل مستقیم به آنجا وارد می شود وطی مراحلی تبدیل به عسل شده و سپس زنبور این عسل به دست آمده را به سلول های مومی شکل می ریزد و معده دوم زنبور عسل عملیات گوارشی بدنش را انجام می دهد.
مهمترین گلهایی که زنبور برای تولید عسل به روی آنها می نشیند شامل آویشن، بومادران، گیلاس وحشی، خرمالوی وحشی، پرتغال، نارنج، افرا و ... است.
مهمترین خاصیت عسل، ارزش دارویی آن است که حاوی موادآنتی اکسیدان وآنزیم های آنتی بیوتیک طبیعی می باشد که در درمان بیماری های قلب و عروق و سلامت پوست مفید است.
سایر خواص دارویی عسل عبارتند از: ضد سرفه، ضد اسهال، خواب آور،رفع کم اشتهایی کودکان، درمان زخم معده، رفع مسمومیت های غذایی، ازبین برنده سنگ کلیه و مثانه، پاک کننده دستگاه گوارش، درمان آب مروارید چشم، دوست کبد و درمان سرماخوردگی است. عسل هضم غذایی را سریع و آسان می کند که پس از هفت دقیقه اثر خود را در بدن نمایان می کند و با توجه به سطح کالری پایین، انرژی بسیار بالایی را برای افزایش ساخت و سازهای بدن فراهم می کند.
عسل با اینکه بسیار چسبناک و شیرین است نه فقط برای دندان ها و لثه مفید است، بلکه باعث استحکام لثه و سفیدی دندان ها می شود.
عسل، التیام دهنده انواع زخم ها وسوختگی ها
عسل از قدیم الایام به عنوان دارویی موثر برای انواع سوختگی ها و زخم های عمیق و حتی جراحی های سنگین مورد استفاده قرار می گرفته و هنوز هم برخی از مردم با استفاده از این موهبت الهی به درمان بسیاری از زخم هایشان می پردازند.
محصولات و مشتقات دیگری که زنبور عسل تولید می کند شامل: ژله رویال، موم، زهر، گرده گل و بره موم است.
ژله رویال غذای ملکه در زمان تخمگذاری است که از غدد شیری زنبور عسل درست می شود و این ژله خواص دارویی و غذایی بسیار فراوانی دارد و استفاده از این ژله باعث افزایش طول عمر انسان می شود.
ژله رویال، قویترین ماده غذایی است که تاکنون در طبیعت شناخته شده و همچنین تنها ماده ای است که از طریق پوست هم جذب بدن می شود و مهمترین عامل زیبایی و تقویت پوست است.
همچنین ژله رویال امروزه مورد توجه ویژه انسان ها قرار گرفته، چرا که باعث افزایش عمر زنبور ملکه از دو تا شش ماه می شود و همچنین پرورش زنبور ملکه امروزه به صورت یک تجارت جهانی درآمده است.
موم عسل بیشتر در داروسازی و درست کردن وسایل آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.
زهر عسل مهمترین دارویی است که برای معالجه آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد و مانند پماد پیروکسیکام عمل می کند و به عقیده پزشکان تاکنون از 30 نوع آرتروز شناخته شده، 29 مورد آن با زهر زنبور عسل درمان شده است.
گرده گل نیز بیش از 40 درصد پروتیین دارد و برای درمان ناراحتی های گوارشی در داروسازی استفاده می شود.
بره موم از دیگر محصولات زنبور عسل است که در درمان غدد(تومور) و میگرن موثر است.
یکی از سوغات شهرستان دماوند برای مسافران، عسل است و بسیاری از مغازه های شهر به فروش این محصول مشغول هستند.
شهرستان دماوند هم اینک با تولید سالانه 312 تن عسل از جمله تولیدکنندگان عمده عسل در کشور است.
تعداد کلنی های سرشماری شده در شهرستان دماوند در سال 91 حدود 33 هزار کلنی است که آمار غیررسمی آن حدود 42 کلنی پیش بینی می شود.
شهرستان دماوند تنها تولید کننده ملکه زنبور عسل در استان تهران است که در سال 90 تعداد 17 هزار سربند و سال 91 هشت هزار سربند تولید داشته است

1392/4/29 12:02:53

( ۲ )