فصلنامه اندیشه و رفتار در واحد رودهن منتشر شد

۱۷ مرداد ۱۳۹۰ | ۱۷:۱۰ کد : ۲۹۹ اخبار
فصلنامه اندیشه و رفتار درمانی در روانشناسی بالینی با صاحب امتیازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن و مدیر مسئوولی دکتر فرح لطفی کاشانی منتشر شد .
به گزارش آنا ، در این شماره که دوره ی پنجم و شماره ی 20 است، عناوین کاربرد حساسیت زدایی از طریق چشم و بازپردازش برای درمان اختلال وسواس فکری – عملی، رابطه ی مسئوولیت پذیری ، ریسک پذیری و هیجان خواهی با تیپ D، مقایسه ی سبک های دلبستگی در مردان متاهل با روابط فرا زناشوئی و فاقد روابط فرا زناشویی، اثر بخشی آموزش تنظیم هیجان بر سلامت روان دختران مصروع ، دانش ارتباط غیر کلامی و شایستگی اجتماعی، نقش ترس از درد ، در توجه ی انتخابی بیماران دندانپزشکی، تغییرات منفی ضربه : یک مرور مفهومی از ادبیات مربوط و رابطه ی خودکارآمدی با افسردگی ، اضطراب و استرس در دانش آموزان به چاپ رسیده است.
فرح لطفی کاشانی، سردبیر این نشریه گفت: ما در عصری زندگی می کنیم که سرعت تغییرات و رشد یافته های پژوهشی آن ، تقریباً باور نکردنی است و علم روان شناسی در دنیای امروز ، به ویژه در کشورهایی که این علم در آن ها ریشه و پیشینه ای موفق دارد ، هر روز مفاهیم و یافته های جدیدی را مطرح می کند .
وی افزود: اگر زمانی فقط بر سرعت عکس العمل متمرکز شده بودیم یا در آزمایشگاه های روان شناسی از نشان دادن فرایند های ساده ای مانند یادگیری در یک ماز به وجد می آمدیم ، امروزه نه تنها با رشد چشمگیر سیستم های هوشمند و بدون دخالت دست ، امکان ثبت و تشخیص حالت های هیجانی افراد را پیدا کرده ایم بلکه وارد مطالعه ی کارکردهای مغز شده ایم و به جای رسیده ایم که به قول جفری آلن گری « یک کل و اجزایش : رفتار ، مغز ، شناخت و عاطفه » را در یک وحدت قابل تاکید مورد مطالعه قرار دهیم اما موقعیت پژوهش های داخلی ما در این گستره کجاست ؟ اگر چه کشور ایران و جزو کشورهایی است که اندیشمندان آن ، زمانی تیزبینانه ترین اندیشه ها را در باره ی انسان مطرح می کردند اما هنوز عرصه ی پژوهش های علمی ، بیشتر به موج سواری شبیه است .
لطفی کاشانی ادامه داد: آنچه در خارج از کشور انجام می شود در طول 5 تا 10 سال ، به شکلی ژورنالیستی وارد ادبیات روان شناسی می شود و آنگاه که دیگران الک های خود را آویزان می کنند ما تازه ارشمیدس وار ، خود را به « بافتم »یافتم دل خوش می کنیم و خطر اینجاست که در این موج سواری ، بیشتر بر حباب ها سواریم تا امواج استوار . نگاهی به مقاله های تولیدی در علم روان شناسی ، نشان می دهد که موضوعات غیر علمی و غیر مستند ، مخاطبین را بیشتر جلب می کند و به همین دلیل است که سهمی جدی در تولید علم روان شناسی نداریم و مانند برخی فیلم سازها بیشتر به گیشه فکر می کنیم ، گیشه ای که در آن جایی برای پژوهش های مربوط به مغز در نظر گرفته نشده است .