دانشگاه آزاد اسلامی تنها دانشگاهی است که پژوهشکده قرآن و عترت دارد

۲۸ مهر ۱۳۹۰ | ۱۵:۱۱ کد : ۲۱۷ اخبار
دکتر حیدری درخصوص جایگاه نماز دردانشگاه آزاد اسلامی خاطر...

رئیس واحد رودهن گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تنها دانشگاهی است که پژوهشکده قرآن و عترت دارد.
 دکتر حیدری در خصوص جایگاه نماز در دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: به باور من جایگاه نماز در دانشگاه آزاد اسلامی همان جایگاه نماز در جامعه اسلامی است . نماز در جامعه انسانی چونان روح سیال حیات و حرکت معنوی و الهی در همه عرصه های فرهنگی ، اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی آن جامعه است . نماز به منزله خونی حیات بخش در رگ های گسترده جامعه انسانی ساری و جاری است و به همه رفتارها و گفتارها ، روحی الهی و جهتی وحیانی می بخشد .
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی تنها دانشگاهی است که دانشکده و پژوهشکده قرآن و عترت دارد . در حوزه معاونت فرهنگی دانشگاه شالوده برنامه ها بر گسترش فرهنگ نماز ، قرآن و عترت نهاده شده است . ما در این حوزه درباره امر توسعه فرهنگ نماز هیچ گونه محدودیت مالی ، اجرایی و پرسنلی نداریم . اعمال سعه صدر در مدیریت این بخش نتایج درخشان و برجسته ای داشته است . در سال های اخیر توانسته ایم در بیشتر ارزیابی ها به رتبه های برتر دست یابیم .
حیدری ادامه داد: ما در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های فرهنگی دانشگاه ، به پدیده نماز به عنوان یک عامل اثر گذار در امر رویارویی با تهاجم فرهنگی می نگریم .
رئیس واحد رودهن اظهار داشت: ما بر این باوریم که یک جوان مسلمان متعبد و نمازگزار می تواند چون کوهی استوار در برابر همه طوفان های بنیانکن تهاجم فرهنگی و اجتماعی پایدارانه بایستد و امواج سهمگین هر گونه تهاجم مسموم و ویرانگر فرهنگی را تحمل کند ودرهم بکوبد . نماز در اوج افق معنویت چون مهری فروزان می درخشد و به انسان اصالت و هویت انسانی و الهی می بخشد .
وی تأکید کرد: تاکنون 20 اجلاس سراسر نماز در کشور تشکیل شده است . دانشگاه آزاد اسلامی در این اجلاس ها در بین 108 دستگاه و نهاد دولتی و غیر دولتی برای پنجمین نوبت به عنوان نهاد دارای رتبه برتر و ممتاز در امر اقامه نماز انتخاب شده است . برخی از این دستگاه ها دارای وظایف عمومی و بعضی وظایف خصوصی در این باب دارند . دانشگاه آزاد اسلامی دارای هر دو وجه وظایف عمومی و خصوصی است رقابت با این دستگاه ها و نهادها بسیار فشرده و تنگاتنگ بود . بنابراین کسب رتبه برتر در بین این رقبای نیرومند نه امری سهل و آسان ، که کاری بس نفس گیر و گران بود .
وی گفت "من نخستین عامل این موفقیت را نوع نگرش دانشگاه به امر نماز می دانم . ما نماز را نه در حاشیه ، که در متن فعالیت های اصلی دانشگاه می دانیم . وقتی مسئله ای در متن مسائل اصلی قرار گرفت ، برای تحقق اهداف آن ناگزیر، برنامه ریزی هسیتم . بنابراین به منظورتحقق اهداف نماز محوری ، برنامه هایی تنظیم و اجرا کرده ایم.
حیدری در پاسخ به اینکه به نظر شما چه عواملی در گرایش جوانان و خانواده ها در نماز جماعت مساجد موثر است، گفت : نماز به عنوان یک فریضه مذهبی دارای اثرات تربیتی در ابعاد مختلف فردی ، گروهی ، بهداشتی و روانی در زندگی انسان از جمله جوانان و خانواده است .
وی افزود: اجرای فریضه نماز در شکل گیری صحیح روابط میان اعضای خانواده نقش عمده ای دارد . با اجرای این فریضه خانواده به یک محیط مقدس تبدیل شده و روابط افراد دارای قداست ویژه ای می شود . کودک در محیط خانواده نماز را در محیط خانواده درونی ساخته ، خود را ملزم به رعایت دستورات بهداشتی می داند . خانواده ای که اعضای آن با برپایی نماز به طهارت درونی خود می پردازد ، پشتیوانه محکمی برای معنویت است که در مقابل ناملایمات زندگی آنها را حمایت می کند . چنین افرادی از نظر روحی و روانی به خدا توکل کرده ، اعتماد به نفس داشته و در مقابل مصائب خود را نمی بازند .
رئیس واحد رودهن با بیان اینکه مهم ترین رکن تربیتی فرد در خانواده شکل می گیرد، تصریح کرد: اگر در خانواده نماز نهادینه شود ماندگار خواهد بود و از طرفی دیگر مهم ترین پایگاه و نماد نماز ، مسجد است و پیوند خانواده ، مسجد و نماز در هم تنیده شده است . شکوه مساجد ، نماد عینی نماز در جامعه است و فرهنگ سازی و اجتماعی کردن نماز در مسجد نه به عنوان یک نیاز نمادین ، که به عنوان هدف بنیادین مطرح است . بنابراین به هر میزانی که شان و جایگاه مساجد از لحاظ آبادانی و نرم افزاری بهینه باشد ، در جذب افراد و خانواده ها به نماز بیشتر موثر خواهد بود و هرچه پیوند خانواده با مسجد تقویت شود در فرهنگ سازی نماز و تقویت نماز ، کارآمدتر خواهد بود .
وی افزود: 60, هزار باب مسجد در سراسر میهن بزرگ اسلامی ما بالقوه برای سلامت محیط زیست اجتماعی و اسلامی عرصه ای عظیم و پایگاهی برای تحکیم بنیان های اجتماعی سالم و صالح است ؛ به شرطی که مدیران و متولیان فرهنگی جامعه از جمله متولیان دانشگاه ها بتوانند این نیروی عظیم نهفته را بالفعل در آورند .