۱۸ آذر ۱۳۹۴ | ۱۵:۰۸ کد : ۱۴۲۷ اخبار
راه اندازی و آغاز فعالیت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

دکتر مالک میرهاشمی در آستانه هفته ملی پژوهش و فناوری خبر داد:

رودهن: روابط عمومی

مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن که مجوز آن در شهریور ماه سال 1394 از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی اخذ شده بود راه اندازی شد و رسماً فعالیت خود را آغاز نمود.

به گزارش روابط عمومی واحد رودهن: پس از دریافت مجوز مرکز رشد واحدهای فناور، با تأکید فراوان دکتر شجاع، رئیس واحد مبنی بر بسیج همه امکانات و ظرفیت های موجود در این واحد دانشگاهی برای راه اندازی این مرکز، ساختمانی مستقل در داخل شهر رودهن به واحدهای فناور اختصاص داده شد و از همان ابتدا اصلاحات و تعمیرات لازم برای تبدیل نمودن این ساختمان به مکانی مناسب جهت رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان آغاز شد.

دکتر مالک میر هاشمی، معاون پژوهش و فناوری واحد رودهن در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی ضمن معرفی دکتر حامد افشاری به عنوان رئیس مرکز رشد این واحد اظهار داشت: دکتر افشاری سابقه خدمت در مسئولیت های مختلفی از جمله "معاونت مرکز فناوری های پیشرفته دانشگاه آزاد اسلامی، مشاور ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و مدیر کریدور خدمات فناوری" را در کارنامه دارد.

وی با اشاره به تشکیل شورای مرکز رشد و جذب واحدهای فناور تأکید کرد: این شورا با ترکیبی از متخصصین مجرب دانشگاهی از واحد رودهن و فعالین با سابقه و با تجربه صنعتی تشکیل و اقدام به جذب واحدهای فناور نموده است.

معاون پژوهش و فناوری واحد رودهن ضمن تأکید بر اهمیت حمایت از طرح ها و ایده های خلاقانه خاطر نشان کرد: مرکز رشد یا انکوباتور، یکی از ابزارهای رشد اقتصادی است که به منظور حمایت از کارآفرینان تحصیل‌کرده تأسیس می‌شود و با ارائه امکانات و تسهیلات عمومی، زمینه پا گرفتن شرکت‌های دانش بنیان جدید را فراهم می‌کند.

وی افزود: استفاده از مراکز رشد، امروزه به عنوان یکی از ابزارهای پذیرفته شده برای تبدیل خلاقیت‌ها و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی به محصولات قابل ارائه به بازار و توسعه کارآفرینی محسوب می‌شود.

دکتر میرهاشمی با اشاره به این که امروزه بیش از ۳۰۰۰  انکوباتور در سراسر جهان وجود دارد، در تشریح اهداف دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن از راه اندازی این مرکز گفت: مرکز رشد واحدهای فناور رودهن 5 هدف کلی را مورد توجه قرار داده است که عبارتند از:

1.      توسعه اقتصادی در سطح ملی و بین المللی به منظور توسعه اقتصادی دانشگاه و واحدهای فناور

2.      تجاری سازی فناوری

3.      کارآفرینی

4.      اشتغال زایی

5.      هم افزایی و شبکه سازی

وی افزود: با توجه به اینکه عمده حجم اقتصاد کشور را صنایع با فناوری های پایین و متوسط و بدون تحقیق و توسعه قابل توجه تشکیل می دهد، ضرورت برقراری پیوند میان بنگاه های دانش بنیان و فناوری محورکوچک و متوسط با بنگاه های بزرگ صنعتی مورد تاکید است. از منظر ادبیات نوآوری، مراکز رشد در حد فاصل ارتباط دانشگاه، صنعت و دولت (مارپیچ سه گانه) قرار می گیرند و نوعی استحاله در نقش های سنتی دانشگاه را رقم می زنند. بدین صورت که دانشگاه با انتقال و انتشار فناوری به بنگاه های موجود و حمایت و کمک به آنها نقشی در هم تنیده با صنعت ایفا می کند.

دکتر میرهاشمی تأکید کرد: ورود و خروج آسان و سریع شرکت ها به مرکز رشد از جمله الزامات پویایی آن بوده، هسته ها و شرکت های فناور در دو دوره زمانی پیش رشد و رشد در مرکز رشد مستقر خواهند شد.

وی افزود: دو مبنای کلی برای پذیرش هسته ها و شرکت ها در نظر گرفته شده است: طرح تجاری ارائه شده توسط آنها باید متمرکز بر فناوری مشخص و یا سوابق و تجربه آنها باشد. هسته ها و شرکت های مستقر بر اساس ایده محوری پذیرش شده و معیارهای کمّی و نیز تحلیل های کیفی مورد ارزیابی مستمر قرار خواهند گرفت.

معاون پژوهش و فناوری واحد رودهن با بیان اینکه ارائه خدمات متنوع و با کیفیت از جمله انواع مشاوره ها ی حقوقی، کسب و کار، روابط تجاری بین الملل و تکنیک های نوین مدیریت، از جمله مزیت هایی است که شرکت های دانش بنیان تحت پوشش مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن از آن بهره مند میگردند خاطر نشان کرد: هسته ها و واحدهای فناور در مدت 6 ماه در دوره پیش رشد قرار گرفته و در صورت ارزیابی مثبت در این دوره و مشخص شدن شخصیت حقوقی آن واحد می توانند وارد مرحله رشد شوند. استقرار در این مرحله نیز حداکثر می تواند تا 3 سال صورت پذیرد.

وی در پایان اظهار داشت: به حمدالله اکنون از بین 22 واحد متقاضی، 10 واحد فناور در مرکز رشد واحد رودهن مورد پذیرش قرار گرفته و امید است در آینده ای نزدیک این مرکز به عنوان مرکزی به نام در دانشگاه آزاد اسلامی و در سطح کشور فعالیت خود را در جهت پیوند هرچه بیشتر صنعت و دانشگاه و تولید ثروت از پژوهش های دانشگاهی دنبال نماید.