امام حسن مجتبی(ع)، فرزند ماه خدا و شفیع روز جزا

۱۲ مرداد ۱۳۹۱ | ۱۷:۰۶ کد : ۱۳۵ اخبار

نیمه ماه مبارک رمضان زیباترین گل نیکویی و بخشش، شکوفا می شود گلی بی خار که عطر و رایحه دل انگیزش مشام جان را می نوازد گلی که هیچ گاه دست سائلی را خالی از طراوت کرم خود وانگذاشت و بدی هیچ دشمنی را با بدی پاسخ نگفت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن ضمن تبریک میلاد مسعود چشمه زلال حسن خلق و بخشش اظهار داشت: پیشوایان شیعه سرچشمه ی علم و معدن اسرار الهی اند و ملکه علم و عصمت در نهاد آنان بوده و در سراسر عمر همراه شان است این امر از پشتوانه های امامت شمرده شود که معصومان بر اساس آن بشریت را از کوره راه های نابودی رهایی می بخشند از این زندگانی امامان معصوم از کودکی تا شهادت آنان در بردارنده ی نکاتی عالی و درس آموز و الگوی کاملی برای انسان ها است شخصیت علمی و عبادی امام مجتبی(ع) از همان دوران کودکی و پیش از امامت ایشان شکل گرفت.
وی افزود : کودکان مانند گل هایی هستند که دربوستان خانواده می بالند و والدین نیز بسان باغبان هایی مهربانند که طراوت این گل ها به پاکی آنان بستگی دارد . چه زیبا خواهد بود گلی که در گلستان وحی شگفته شود وباغبانان آن عصاره هستی : محمد ، علی وفاطمه زهرا باشند . چه نیکوست کودکی که از شیرپاک بزرگ بانویی همچون زهرا نوشیده دردامان پرمهر بزرگ مردی چون علی پرورش یافته وبردوش آموزگار بزرگ بشر : پیامبر اکرم ، راه زندگی را فراگرفته باشد رسول خدا پیوسته می کوشید حسن را با آموزه های دینی آشنا سازد واین راهکار را شیوه تربیتی خویش قرارداده بود تا جایی که خیلی زود نشانه های علم ودرک عمیق دینی در او پدیدار شود و ویژگی های شخصیتی او از همان آغاز شکل گرفت . او در باغ نورانی ولایت شیوه مناجات با خدا ونیایش به درگاه او را آموخت وروش دستگیری از نیازمندان را فرا گرفت.
غلامحسین حیدری گفت: برترین و والاترین ویژگی جانشین پیامبر خدا دوری از هر گونه گناه، اشتباه و فراموشی است و داشتن این ویژگی برای او ضروری است زیرا پس از پیامبر اعظم او پاسدار شریعت و نگهبان قرآن است و کسی که چنین وظیفه ی سنگینی بر عهده دارد باید از همه ی آلایش های مادی و معنوی پاک باشد بنابراین امام برای برآوردن این هدف نه تنها در دوران امامت، بلکه پیش از آن نیز باید از این ویژگی برخوردار باشد.
حیدری گفت : امام مجتبی ، مهرورزی را از اوان کودکی درخانه ای وحی آموخت او می آموخت که چگونه دیگران را برخود مقدم دارد . شب ها عبادت مادر راتماشا می کرد ومی دید چگونه پاهای او از عبادتهای طولانی متورم می شد واز ترس خدا ، نفس های او در نماز شب به شماره می افتاد . او زمزمه های عارفانه وعاشقانه مادر را نیمه شب به نظاره می نشست ومی دید چگونه یک یک همسایگان را دعا می کرد وتا صبح نمی خوابید وقتی از مادر می پرسید : چرا برای خودمان دعایی نمی کنی ، پاسخ می شیند :« الجار ثم الذار ؛ همسایه برخانه مقدم است » . او درخانه ولایت آموخت که چگونه سه روز روزه بگیرد وافطار خود را که نان جوی بیش نبود به مستمند ویتیم واسیر ببخشد .
وی عنوان کرد: امام مجتبی (ع) در تبیین مسائل علمی و اعتقادی بسیار توانا بود این امر از همان دوران کودکی در ایشان نمودار شد و پیامبر(ص) و امام علی(ع) به دلیل آمادگی از فرهیختگی امام مجتبی در کودکی به او دستور حل مسائل را می دادند.
حیدری تصریح کرد: امام حسن در مدت ده سال پس از پذیرش صلح شاگردانی در زمینه های علمی و اعتقادی تربیت کرد ایشان افرادی را که زمینه های فهم مسائل دینی و سیاسی داشتند گرد خود جمع کرد و آموزش های لازم را به آنان می داد در واقع فضای صلح، فرصت مناسبی برای حضرت پیش آورد تا به پرورش استعدادهای جامعه بپردازد و دانشمندان بزرگی را از آفتاب وجودش نورافشان سازد.
در خنده های دل انگیز صبحدم نیمه های رمضان، مژده میلادی خجسته به آسمان ها بر خواست میلاد شکوفه ای که بر شاخسار آن عبا رویید و عطر نیکویش در نسیم پیچید و تمام کوچه باغ های نیکی را در نور دید و باغ ضیافت الهی را با قدوم خود زیور و زینت بخشید گوهری تابناک که از دو دریای عصمت بیرون آمده بود
حُسن خدا در خانه زهرا و علی تجلی می کند و حسن سید جوانان اهل بهشت چشم بر جهان می گشاید.

( ۱ )