معرفی اولین رشته دانشگاه آزاد اسلامی رودهن

۱۸ مرداد ۱۳۹۴ | ۱۴:۴۴ کد : ۱۲۴۴ اخبار
دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن از سال 1362با هدف تاُمین نیروی انسانی متخصص و ماهر در دو رشته تحصیلی کاردانی امور زراعی و کار شناسی زراعت فعالیت آموزشی خود را شروع کرد. و پس از گذشت بیش از سه دهه در حال حاضر نقش کلیدی را در آموزش کشاورزی و تحقیقات پایداری، کاربردی و توسعه ای در شرق استان تهران ایفا می کند.
معرفی اولین رشته دانشگاه آزاد اسلامی رودهن

رودهن:روابط عمومی ایرج صادقعلی

دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن  از سال 1362با هدف تاُمین نیروی انسانی متخصص و ماهر در دو رشته تحصیلی کاردانی امور زراعی و کار شناسی زراعت  فعالیت آموزشی خود را شروع کرد. و پس از گذشت بیش از سه دهه در حال حاضر نقش کلیدی را در آموزش کشاورزی و تحقیقات پایداری، کاربردی و توسعه ای در شرق استان تهران  ایفا می کند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی رودهن دکترمهدی باقی رئیس دانشکده کشاورزی رودهن گفت،وجود اعضای هیات علمی جوان، با متوسط سن 42 سال و با توانمندی های علمی در گرایشهای مختلف، امکانات آزمایشگاهی شامل:آزمایشگاه حشره شناسی و بیماریهای گیاهی، آزمایشگاه گیاه شناسی، آزمایشگاه زراعت  و اصلاح نباتات، آزمایشگاه ژنتیک و فیزیولوژی گیاهان زراعی، آزمایشگاه میکروبیولوژی، هرباریوم آزمایشگاه کشت بافت، آزمایشگاه زیست شناسی سلولی و ملکولی، بافت شناسی، جنین شناسی ژنتیک و آزمایشگاه شیمی خاک، و همچنین مزارع و گلخانه های تحقیقاتی و آموزشی شامل: مزرعه تحقیقاتی آموزشی کولیک (۱۵ هکتار باغ و ۵ هکتار زمین کشاورزی و ۳ حلقه چاه و یک سوله ماشین آلات) با وسعت ۳۰ هکتار ، گلخانه آموزشی کولیک با وسعت ۵۰۰ متر مربع  و گلخانه مجتمع با وسعت ۱۰۰  متر مربع، دارای یک ایستگاه هوا شناسی و کارگاه ماشین آلات کشاورزی، طیف گسترده ای از فعالیت های آموزشی و پژوهشی را در زمینه های مختلف کشاورزی موجب شده است. این فعالیت ها عمدتاٌ در دو جهت افزایش توان تولیدی و تامین امنیت غذایی با هدف بهبودی و ارتقائ سطح زندگی مردم سمت و سو یافته است .

وی گفت :در حال حاضر دانشکده کشاورزی در 8 مقطع کارشناسی در رشته های زراعت و اصلاح نباتات، ،علوم و مهندسی خاک، اقتصاد کشاورزی ، مکانیک بیو سیستم، علوم و مهندسی صنایع غذایی، مهندس محیط زیست، علوم باغبانی و گیاهپزشکی فعال و مبادرت به پذیرش دانشجو نموده است.

رئیس دانشکده کشاورزی رودهن گفت :توسعه تحصیلات تکمیلی و پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد در رشته های زراعت، اقتصاد کشاورزی، اگرواکولوژی، اصلاح نباتات، مدیریت محیط زیست از پیشرفت قابل قبولی برخوردار و در حال حاضر بیش از 100 نفر داشجو در گرایش های مورد اشاره به تحصیل اشتغال دارند. از مهر ماه ، عملاٌ شروع مقاطع دکترا در دانشکده کشاورزی نیز آغاز می شود.

دکترمهدی باقی گفت:علاوه بر رسالت آموزشی و پژوهشی دانشکده کشاورزی امید وار است با شناخت از پهنه وسیع استان و منطقه و درک مزیت های نسبی آن قادر باشد با ارئه خدمات فنی مهندسی و ارتقا عملیات اگروتکنیکی الگوی های نوینی از توسعه و تولید در بخش کشاورزی را با هدف و دستیابی به کشاورزی پایدار، ارائه نماید.

ایجاد دوره دکتری زراعت و دکتری اقتصاد کشاورزی به تصویب سازمان مرکزی رسیده است و قرار است از سال 1395 دانشجو در این رشته پذیرفته شود. هم اکنون پیشنهاد ایجاد رشته کارشناسی ارشد خاک شناسی، کارشناسی باغبانی گرایش اصلاح و فیزیولوژی گیاهان زراعی، کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، کارشناسی ارشد آلودگی محیط زیست، کارشناسی ارشد اقتصاد محیط زیست، کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی به عنوان رشته مصوب شورای دانشکده کشاورزی نیز در دست بررسی است. دانشکده‌ کشاورزی‌ در حال‌ حاضر دارای‌ 34  عضو هیأت‌ علمی‌ (شامل‌ 2دانشیار، 28 استادیار و 2 نفر بورسیه دکتری و 2 مربی‌)، 4 نفرکارشناس‌ آموزشی‌ ، 5 نفر کارشناس آزمایشگاه و 2 نفر کادر اداری ‌است‌ و در آن‌ 700 دانشجوی کارشناسی‌، 110 دانشجوی کارشناسی‌ ارشد و 5 دانشجوی دکتری‌ مشغول‌ به‌ تحصیل‌ می‌باشند.

دانشکده دارای انجمن های علمی زراعت و اصلاح نباتات، اقتصاد کشاورزی و انجمن علمی گیاهان داروئی می باشد.

اعضای‌هیأت‌ علمی‌ این‌ دانشکده‌ با نهادها و سازمانهای‌اجرایی‌ مانند: سازمان جهاد کشاورزی‌، موسسه تحقیقات و مراتع کشور و.. .همکاری‌ داشته‌ و طرحهای‌ مشترک‌ آموزشی‌، تحقیقاتی‌ و مشاوره‌ای‌ در زمینه‌های‌ مختلف‌ رابه‌ اجرا درآورده‌ است‌. در حال حاضر مزرعه آموزشی پژوهشی دانشکده با مساحت 15000متر مربع و گلخانه‌ تحقیقاتی‌ دانشکده‌ در فضایی‌ به‌ مساحت‌ 600 مترمربع‌ در اختیار دانشجویان و پژوهشگران دانشکده جهت امور پژوهشی می باشد. آزمایشگاه های دانشکده کشاورزی نیز با امکانات نسبتا مناسب در سه فاز جمعا به مساحت حدود 1000 متر مربع در اختیار محققین محترم می باشد
.

وی گفت:از فعالیت اعضای هیئت علمی این دانشکده می توان به موارد زیر اشاره نمود:

احداث آزمایشگاه های متعدد اشاره شده فوق

احداث مزارع و باغات و فضای سبز در منطقه کولیک

محوطه سازی و احداث فضای سبز در مجتمع دانشکاهی

راهنمائی دانشجویان و اولیای آنها در مورد احداث گلخانه و تونل های پلاستیکی پرورش قارچ و انواع سبزیجات و گل های زینتی

افتتاح انجمن علمی گیاهان دارویی ایران شاخه رودهن

انجمن علمی گیاهان دارویی ایران - شاخه رودهن در محل دانشکده کشاورزی بر اساس تفاهم نامه 32328/93 مورخ 9/9/93 دانشگاه و در راستای تحقق اهداف سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی مصوب 25/4/1392 شورای عالی انقلاب فرهنگی و ارتقاء سطح دانش علمی مرتبط با گیاهان دارویی فعالیت خود را آغاز نمود و مراسم افتتاحیه انجمن علمی گیاهان دارویی ایران شاخه رودهن نیز در روز شنبه مورخ 9/3/1394 در دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن و با حضور اساتید، مدعوین ویژه از موسسات تحقیقات و اجرایی کشور و دانشجویان برگزار گردید.

در این مراسم دکتر محمد باقر رضایی رئیس انجمن علمی گیاهان دارویی ایران و رئیس بخش تحقیقات گیاهان دارویی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور ، مهندس علی ابراهیمی دبیر کارگروه تخصصی توسعه فناوری و کارآفرینی ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، دکتر محمد رضا دهقانی مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کشور، جناب آقای دکتر محمد حسین لباسچی عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، مهندس داود شامحمدی رئیس ایستگاه تحقیقات گیاهان دارویی همند آبسرد، دکتر محمد رضا بهره ور مدیر شرکت کشاورزی و دامپروری ران فیروزکوه، مهندس محمد ترکیان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دماوند، مهندس عیدیان رئیس اداره تولیدات گیاهی و مهندس سلطانی مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دماوند و مسعود رضایی تولید کننده عسل های دارویی منطقه دماوند حضور داشتند.

( ۷ )