برگزاری مراسم سوگواری بمناسبت شهادت امام حسن مجتبی(ع) در واحد رودهن

۱۴ مهر ۱۳۹۸ | ۱۶:۴۹ کد : ۴۹۲۴ اخبار
بمناسبت شهادت امام حسن مجتبی(ع) با حضور حسن شهرکی پور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، حجت الاسلام سید محمد حسینی معاون نهاد رهبری در دانشگاه، معاونان، مدیران، کارکنان و دانشجویان در مسجد پیامبر اعظم(ص) مراسم سوگواری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، حجت الاسلام سیدمحمد حسینی معاون نهاد رهبری در دانشگاه ضمن تسلیت ایام محرم و شهادت امام حسن مجتبی(ع) گفت: روایتی از وجود مبارک پیامبر (ص) آمده است که «لو کان العلم رجلاً لکان علیاً لو کان الحسن هیئه لکانت فاطمه، لو کان الحیاه صوره لکان الحسین، لو کان الفضل شخصاً لکان الحسن. و البته همه این صفات نیک را همه ائمه دارند، همان گونه که در زیارت جامعه کبیره خطاب به آنها می گوییم: شما مرکز کرامت و اخلاق و نیکی هستید.»

وی افزود: مرحوم خواجه نصیرطوسی رضوان الله تعالی علیه برای هر کدام از ائمه درود و صلوات ویژه ای دارد که معروف به صلوات چهارده معصوم است. الفاظش را خیلی دقیق انتخاب کرده است وقتی به امام حسن مجتبی (ع) می رسد، می گوید: السلام علی سید المجتبی، والامام المرتجی، صاحب الحسب المنیع و الفضل الجمیع، صاحب الجود و المنن دافع المحن والفتن الامام الرفیع.یعنی سلام بر امامی که جود و کرامت در زندگی اش موج می زد فتنه زدایی و ظلم زدائی در زندگی اش موج می زد امام بلند مرتبه ای که تمام فضائل در زندگی او جمع بود.

وی توجه امام بر تعلیم و تعلم را از ویژگی های آن حضرت برشمرد و گفت: گاهی برای سوالی به امیرالمؤمنین (ع) مراجعه می شد ایشان پاسخ را به امام حسن (ع) ارجاع می دادند می فرمود از نور چشمم سئواال کنید. صاحب تحف العقول در این کتاب ارزشمند که در قرن چهارم نوشته شده است، سئواال که مطرح شد و جواب را که امام حسن (ع) داد آورده است.

«فما الکرم» کرامت چیست؟ امام حسن علیه السلام پاسخ داده «الابتداء بالعطیه قبل المساله» قبل از این که طرف مقابل درخواست کند به او کمک شود.

سداد و محکم چیست؟ امام پاسخ داد محکم این است که منکر را با معروف جواب بدهید، دفع المنکر بالمعروف

فما المروه: مروت و جوانمردی چیست؟ حفظ الدین

حجت الاسلام حسینی دیگر ویژگی بارزآن حضرت  را عنایت امام در احترام به والدین ذکر کرد و اظهار داشت:وجود مقدس امام حسن (ع) فوق العاده نسبت به پدر بزرگوارش، مادر عزیزش، جد بزرگوارشان، برادران و خواهرانش احترام قائل می شد.

وی به نقل از امام حسن مجتبی(ع) گفت: من با مادرم سر یک کاسه و سر یک بشقاب غذا نمی خورم. فاطمه زهرا پرسیدند چرا حسنم؟ فرمود مادر می ترسم نگاه شما به لقمه ای باشد و من آن لقمه را بردارم ایشان تا این حد به مادر احترام می گذاشت . حضرت زهرا فرمود پسرم مانعی ندارد من به تو اجازه می دهم. در روایت هست که با اجازه مادر با ایشان سر یک کاسه غذا می خورد . این احترامی است برای وجود مادرش قائل است همه ائمه اینگونه بودند.

در پایان مراسم مداحی توسط ذاکر اهل بیت(ع) برگزار شد.

( ۲ )