کارگاه عفاف و حجاب و راهکارهای گسترش آن در دانشگاه و جامعه

۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۴:۲۰ کد : ۴۸۸۰ اخبار
به همت معاونت دانشجویی فرهنگی و بسیج کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، با هدف تبیین دستورالعمل آراستگی و شئونات فرهنگی و رفتاری، کارگاه عفاف و حجاب و راهکارهای گسترش آن در دانشگاه و جامعه در سالن کنفرانس این واحد دانشگاهی برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، منصوره حسینی  عضو هیئت علمی واحد رودهن ومدیر گروه معارف  در بحث واژه و مفهوم شناسی حجاب گفت: "در قرآن کریم سه واژه برای این منظور به کار رفته است حجاب، جلباب، و خُمُر؛ اندیشمندان مسلمان در واجب بودن حجاب از نظر دین اتفاق نظر دارند."

عضو هیئت علمی واحد رودهن گفت: قبلا این عقیده بود که انسان موجودی سه بعدی است، زیستی، روانی و اجتماعی که امروز بعد معنوی هم به آن اضافه شده و با تحقیق به آن رسیده اند، یعنی حوزه معنویت می تواند در حل مسائل جامعه مؤثر باشد و کمک کند

مدیر گروه معارف آن گاه از زاویه فرهنگ به بررسی موضوع پرداخت و گفت: "هر فرهنگی به جهان بینی خاصی متعلق است. یعنی فرهنگ ها با توجه به تعریفی که از جهان و انسان دارند و راه هایی که برای رسیدن به سعادت عرضه می دارند، نوع پوشش خود را تعیین می کنند."

حسینی با بیان اینکه یکی از ضروریات حجاب افزایش ارزش گذاری زن و تاج کرامت است، یعنی برای زن ارزش آفرین است، ادامه داد: ارزش زن به برهنگی نیست هر چند ممکن است به صورت مقطعی لذت های آنی و زودگذر داشته باشد پس ارزش و عزت نفس زنان در گرو داشتن حجاب به عنوان یک نیاز دائمی است

حسینی در ادامه مباحث خود به طرح مبانی فکری غرب در نگرش به زن پرداخت و موضوعاتی چون اومانیسم، سکولاریسم، نسبیت گرایی، فردگرایی و آزادی و حقوق بشر را توضیح داد.

مدیر گروه معارف اسلامی در انتها به برخی از سولات  مربوط به حوزه حجاب و عفاف که مطرح شد، پاسخ داد.

در حاشیه برگزاری این کارگاه  مهندس هاشمی فرمانده بسیج کارکنان، ضمن تسلیت و تعزیت ایام شهادت حضرت امام حسین (ع) با اشاره به فرصتها و راهکار های حوزه عفاف و حجاب در دانشگاه  و  نیز آسیب های موجود در این عرصه، از مهمترین فرصت هایی که می توان به آن پرداخت، به دغدغه مندی مسئولین دانشگاه با نیروهای توانمند  و انقلابی در سطوح مختلف مدیریت، کارکنان و دانشجویان ، وجود ظرفیت غنی اعضای هیات علمی، بسیج اساتید، دانشجویی و کارکنان ، مرکز مشاوره دانشگاه و دفتر نهاد رهبری ، وجود نیروهای متعهد حراست، کانون های فرهنگی با رویکرد عفاف و حجاب ، حضور علمای دینی در کسوت مدرس، وجود مسجد باشکوه به عنوان یک قرارگاه فرهنگی، مزار مطهرشهید گمنام، کانون قرآن و عترت، کتابخانه ،سایت و بطور کلی آموزشی علمی و فرهنگی می باشد.

وی گفت: بهترین راهکار گسترش عفاف و حجاب در جامعه هدف ، نهادینه کردن معنویات است و مقام معظم رهبری هم بزرگ ترین مشکل را دوری جامعه از قرآن و معارف دانسته اند ، بنابراین باید به سمت دین رفت .

( ۱ )