برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع نوآوری در مساجد در دانشکده هنر و معماری

۱۱ آذر ۱۳۹۷ | ۱۶:۴۴ کد : ۴۴۲۲ اخبار
با حضور حجت الاسلام سراج مسئول نهاد رهبری دردانشگاه ، دکتر رضا نقدبیشی رئیس دانشکده هنر و معماری ، استادان و دانشجویان، کرسی آزاد اندیشی با موضوع نوآوری در مساجد آری یا خیر ؟ در دانشکده هنر و معماری واحد رودهن برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، در این جلسه که با حضور و استقبال دانشجویان رشته معماری این دانشگاه همراه شد ، رضا نقدبیشی رئیس دانشکده و کارشناس کرسی آزاد اندیشی، ضمن خیر مقدم به کلیه مدعوین ، اساتید و دانشجویان به تبیین هدف برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها پرداخت و ضمن معرفی موضوع مورد بحث از دانشجویان شرکت کننده در این بحث خواست تا به بیان نظرات خود بپردازند .

صدیقه غضنفریان و محمد میرمحمدی دانشجویان کارشناسی ارشد با توجه به محور بحث به بیان دیدگاه های خود اقدام نمودند و پس از آن اساتید و دانشجویان حاضر در جلسه به بیان نظرات خود پرداختند . بر اساس نظرات مطرح شده در این خصوص بحث هایی از قبیل امکان گرایی در خصوص ارائه فرآیندهای نوآورانه در طراحی مسجد ، وظایف طراح در قبال حفظ نمادها و نشانه های اساسی طراحی مساجد ، مقایسه نحوه تغییر عملکردهای سنتی در مقابل نحوه تغییر مساجد در دوره معاصر و سایر موضوعات مطروحه پرداخته شد .

در پایان نقدبیشی به جمع بندی مباحث در قالب سه نوع رویکرد در دسته بندی نظرات ارائه شده پرداخت و اظهار کرد: نوآوری در طراحی مساجد در سه دسته 1 -محافظه کارانه که معتقد به حفظ کامل نمادها ، نشانه ها و اجزاء بدون اضافه کردن اجزاء جدید به ساختار مساجد بودند 2- رویکرد نوگرا که اعتقاد دارد تبعیت از ساختارهای گذشته در مساجد ضرورت ندارد و نیاز به ابداع جهت القای مفهوم عبادت از طریق ارائه ساختارهای جدید است 3 -رویکرد میانه رو که اشاره می کند ضمن وام گرفتن از نمادها و نشانه ها و ساختارهای اصلی مسجد نیاز هست تا گامهایی در مسیر نوآوری و فناوری نیز برای توسعه طراحی این عملکرد مهم از کالبد شهرها برداشته شود .

در پایان این جلسه وی ضمن تشکر از حمایتهای نهاد مقام معظم رهبری در برگزاری این جلسه ، اظهار امیدواری کرد تا برگزاری این جلسات به ایجاد بارقه های فکری در میان دانشجویان و اساتید جهت بهینه سازی مسیر فرآیند طراحی بناهای مهمی ازقبیل مساجد شد تا بتوان به هویت ویژه جغرافیا و فرهنگ ایرانی – اسلامی دست یافت .